Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρέθυμνο: Στη Δικαιοσύνη ο συνοδός ασθενή που έσπασε στο ξύλο ορθοπεδικό

Επίθεση από συνοδό ασθενή, μέσα στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου δέχτηκε, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του,   γιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής  ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια

στο κεφάλι.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο άντρες, πιθανότατα μεθυσμένοι,  έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τον έναν από αυτούς να έχει ορθοπεδικό πρόβλημα. Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε στη συνέχεια ο ορθοπεδικός, ο δεύτερος άντρας άρχισε να επιτίθεται σε βάρος του και να τον χτυπά σε όλο του το σώμα και ιδιαίτερα στο κεφάλι. Σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό, ο ορθοπεδικός δεν αντέδρασε καθόλου  την ώρα που ο δράστης  τον ξυλοκοπούσε μέχρι να συλληφθεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι κατέφτασαν πολύ γρήγορα.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου.
«Ξυλοδαρμός τέτοιου βαθμού είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε», αναφέρει στο nearkriti.gr   ο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Χαράλαμπος Μαρκάκης ο οποίος τονίζει πως  «η λέξη καταδικαστέα  είναι λίγη για να περιγράψει αυτό το σκηνικό που συνέβη στο νοσοκομείο μας. Τέτοια περιστατικά είναι μια μαύρη κηλίδα για το Ρέθυμνο και δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία του 2018. Δεν πρέπει κανείς να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές».

Ευτυχώς δεν έχει υποστεί σοβαρά τραύματα

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη «ο γιατρός έφερε  πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Αμέσως έγινε η εισαγωγή του σε κλινική καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει την εφημερία του. Ευτυχώς δεν έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, όμως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά απ’ αυτό το περιστατικό.».
Εκτός από τον ορθοπεδικό που μήνυσε τον δράστη της επίθεσης, και η διοίκηση του νοσοκομείου σκοπεύει να στραφεί δικαστικά σε βάρος του. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο κ. Μαρκάκης «οι φραστικές επιθέσεις είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτές υπόκεινται σε λεκτικές επιθέσεις».

Ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

«Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καταδικάζει  το περιστατικό στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου και επισημαίνει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο τμήμα επειγόντων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ένας γιατρός που εφημερεύει από το πρωί, εξετάζει περίπου 50 με 100 ασθενείς, ενδιάμεσα χειρουργεί, συνεχίζει να δουλεύει μέχρι την επομένη για τον Ρεθυμνιώτη και ξαφνικά εμφανίζεται ένας βιαστικός ή νευρικός ή δήθεν αγανακτισμένος με όλα και με όλους και πρέπει κάπου να εκτονώσει το θυμό του.
Ζητάμε από όλους τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν επιτέλους κάτι. Να απομονώσουν τις βίαιες συμπεριφορές, να υπερασπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο κάθε ανθρώπους που πλήττεται από αυτές. Να υπερασπιστούν τον πολιτισμό τους και να μην επιτρέπουν να κυβερνά η βία και ο φόβος στην πόλη.
Σας καλούμε όλους σε καταδίκη και πάταξη της βίας και σε απομόνωση κάθε μορφής φασισμού είτε αυτή εκφράζεται με λόγο είτε εκφράζεται με πράξη».


πηγή: dikastiko.gr





_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια