Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Ανθρώπινες συνθήκες στο δικαστικό μέγαρο - Στον "αέρα" ο διαγωνισμός


Αύριο σήμερα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε για το έργο συντήρησης-ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, με προϋπολογισμό

190.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης σε αυτό το κτίριο είναι απαράδεκτες και δημιουργούν πολλά προβλήματα σε εργαζόμενοςυ δικαστικούς και πολίτες.
Τώρα έφτασε ο καιρός τουλάχιστον οι συνθήκες αυτές να γίνουν πιο ανθρώπινες σε ένα ιστορικό κτίριο που φιλοξενεί επί δεκαετίες νομικούς δικαστές και πολλές δικαστικές υπηρεσίες.

Η χρηματοδότηση για το έργο προβλέπεται από πιστώσεις του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων) με την από 18/10/2018 δέσμευση πίστωσης.
Να θυμίσουμε ότι η συντήρηση του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου στη Λ. Δικαιοσύνης  όπως και ανέγερση του νέου – πολύπαθου- Δικαστικού Μεγάρου στη παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου είχε συζητηθεί σε πρόσφατη  συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Χαρωνίτη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη.



Επίσης την εβδομάδα που μπαίνει αναμένεται να πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες (τομές εδάφους) που απαιτούνται στο οικόπεδο του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο λιμάνι  σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων. Μάλιστα οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) έχουν εντολή να ετοιμάζουν τον σχετικό φάκελο για την δημοπρασία του έργου με ΣΔΙΤ.

πηγή: ekriti.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια