Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα στα Παραπολιτικά

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM και στην

εκπομπή «Μόνο την Κυριακή», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταυρόπουλο.

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Πάμε λοιπόν στην πολιτική επικαιρότητα και λέμε καλό μεσημέρι στην κυρία Κατερίνα Παπακώστα, επικεφαλής του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη. Καλό σας μεσημέρι, κυρία Παπακώστα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλό μεσημέρι σε όλους τους ακροατές και τις ακροάτριές σας και στους φίλους σας, που καλά κάνετε και τους αναφέρετε.

Δημοσιογράφος: Είναι πάρα πολλοί και μάλιστα έχουμε παράπονα και από τη Θεσσαλονίκη, διότι μας πήρανε τηλέφωνο, ότι δεν είπαμε κάτι γι αυτούς. Εμείς έχουμε ετοιμάσει μεγάλο ρεπορτάζ για τη Θεσσαλονίκη σε λίγο.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πολύ καλά κάνατε.

Δημοσιογράφος: Και το λέμε επί τη ευκαιρία γιατί δεν τους ξεχνάμε, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη πόλη και το ξέρουν.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και να ξέρετε τους φίλους τους διαλέγουμε έχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και πρέπει να έχουν ξεχωριστή αξία. Τους φίλους τους διαλέγουμε. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δημοσιογράφος: Έχετε απόλυτο δίκιο. Κυρία Παπακώστα, γνωριζόμαστε από παλιά και κάναμε πάντα ουσιαστικές συζητήσεις γιατί ήταν τεράστιο και μεγάλο προσόν. Λέτε πάντα ευθέως και ελεύθερα και χωρίς δισταγμό τη γνώμη σας. Έχετε μετανιώσει ποτέ γι αυτό;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Σταυρόπουλε όχι, γιατί εγώ από το σπίτι μου έτσι διδάχτηκα, να λέω την αλήθεια. Έχω επιλέξει να μένω στη γειτονιά που γεννήθηκα γιατί δεν θέλω να εγκαταλείψω τους ανθρώπους, οι οποίοι με υποστήριξαν σε όλη μου αυτή τη διαδρομή και είναι αγαπημένοι γείτονες και φίλοι των γονιών μου. Έχω επιλέξει στην πολιτική να τους αντιπροσωπεύω και όχι να ενταχθώ σε ένα σύστημα, στο οποίο πρέπει εγώ να φερθώ διαφορετικά και το τρίτο, έχω επιλέξει έναν δρόμο, παίρνοντας από αυτό που λέμε τον δρόμο της Αρετής, επειδή τον επιλέγω συνειδητά στην Πολιτική, επειδή μπήκα για να προσφέρω σε αυτούς τους ανθρώπους, στο κοινωνικό σύνολο. Εμένα η αφετηρία μου είναι οι βαθιές ρίζες που έχω με την κοινωνία και λέω την αλήθεια και την γνώμη μου, γιατί δεν εννοώ να αυτοκαταργηθώ ως βουλευτής. Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για έναν πολίτη είναι να είναι βουλευτής με την κλασική, με την παραδοσιακή έννοια του όρου, να σκέφτεται, να αντιπροσωπεύει και να ψηφίζει για λογαριασμό του κοινού καλού. Άρα, εγώ πρέπει να έχω το θάρρος της γνώμης μου.

Δημοσιογράφος: Είστε αυτοδημιούργητη και ξέρω ότι είστε από τους ανθρώπους που έχετε λιώσει πάρα πολλά παπούτσια, δημιουργώντας προσωπικές σχέσεις με τους ψηφοφόρους σας. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους, όμως, όταν σας λένε ‘βρε Κατερίνα μου, γιατί έφυγες από τη Νέα Δημοκρατία’, τι τους λέτε;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Σταυρόπουλε ακούστε, εγώ έξυσα το μάρμαρο στην Πολιτική όπως λέει ένας καλός σας συνάδελφος και φίλος οικογενειακός. Λοιπόν, δεν μου το λένε για έναν πάρα πολύ απλό λόγο. Πρώτον, εγώ δεν έφυγα, με διέγραψαν. Δεύτερον, δεν εγκατέλειψα ποτέ τις ιδέες μου, η Νέα Ελληνική Ορμή είναι πολιτικό κόμμα το οποίο ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου. Αυτές ακριβώς τις απόψεις τις οποίες δεν εγκατέλειψα ποτέ, δηλαδή τις απόψεις της εθνικής συνεννόησης, τις απόψεις της πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, τις απόψεις που λένε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι διχασμένοι στα εθνικά θέματα και να το δείχνουμε στην πράξη, το έκανα πράξη όλο αυτό, δηλαδή αυτό είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία στεγάζομαι. Η σχολή πολιτικής σκέψης που μεγάλωσα εγώ, η Καραμανλική Σχολή σκέψης, θέλει έργα, όχι θεωρίες. Αυτό πρέπει να σας πω ότι από αυτούς που με στηρίζουν τόσα χρόνια είναι αποδεκτό, διότι με εμπιστεύονται. Αυτό το πράγμα, το να σε εμπιστεύονται ενώ είσαι πολιτικός μετράει πάρα πολύ σήμερα.

Δημοσιογράφος: Οι υποστηρικτές λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας, που γνώριζαν την παλιά Κατερίνα Παπακώστα, θα την ακολουθήσουν στο νέο πολιτικό της εγχείρημα πιστεύετε;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θέλω να πω το εξής, ότι ξεκινάω από αυτούς και ο λόγος μας οι άξονες της πολιτικής μας, οι απόψεις μας θα απευθυνθούν σε όλη την κοινωνία. Δεν θα απευθυνθώ μονοθεματικά στους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι με υποστηρίζουν τόσα χρόνια. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένοι, να το διακρίνω, αλλά όμως κάθε μέρα με τις πράξεις μου και με τις απόψεις μου αυτές που θέλω να γίνονται ρεαλιστική πολιτική, προσπαθώ να τους πείσω ότι εδώ είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, ένα νέο ρεύμα πολιτικής σκέψης με ήθος, με άλλο ύφος πολιτικής, το οποίο διατηρεί πολύ ψηλά και έχει ως σημαία του την κοινωνική ατζέντα, διότι αυτήν είναι η έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού στον οποίο εγώ πιστεύω. Ο άνθρωπος ως πυρήνας της πολιτικής μου. Άρα ευελπιστώ, κύριε Σταυρόπουλε, και εσάς να πείσω ως ψηφοφόρο και όποιον δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους μεγάλους, Η Νέα Ελληνική Ορμή θέλει να προσελκύσει με πράξεις και με άξονες πολιτικής συγκεκριμένους.

Δημοσιογράφος: Κυρία Παπακώστα, από τα έδρανα της μαχητικής και δυναμικής αντιπολίτευσης βρεθήκατε στα κυβερνητικά θεωρία, με συνεταίρους συνεργάτες, τους πρώην πολιτικούς αντιπάλους. Πόσο εύκολο ήταν αυτό και πώς νιώθετε;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια το εξής, κύριε Σταυρόπουλε. Έχω ξαναϋπάρξει, το έχω ξαναζήσει αυτό. Στη συγκυβέρνηση που είχαμε με το ΠΑΣΟΚ, έχω υπάρξει Υπουργός ή μετείχα στο υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι ήταν ίδιες οι συνθήκες;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω, εκεί υποχρεωθήκαμε να συνεργαστούμε.

Δημοσιογράφος: Ακριβώς.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υποχρεωθήκαμε να συνεργαστούμε εκ των πραγμάτων και με έναν πολιτικό αντίπαλο, με τον οποίο μας χώριζαν βαθιές διαφορές και μάλιστα φτάναμε στα όρια του ψυχρού πολέμου, με το ΠΑΣΟΚ. Συνυπήρξαμε, λοιπόν. Πρέπει να σας πω ότι με την αριστερά η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν είχε έχθρα. Αντιθέτως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συμφιλίωσε την ελληνική κοινωνία μετά τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε, τη νομιμοποίησε και στη συνέχεια τη σεβάστηκε. Άρα λοιπόν ο μεγάλος μας θεωρητικός αντίπαλος ήταν το ΠΑΣΟΚ πάντοτε, εννοώ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συνυπήρξαμε λοιπόν, συγκυβερνήσαμε, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει σε πολύ δύσκολους καιρούς. Πρόκειραι για μία διαφορετικού τύπου κυβέρνηση, η σημερινή κυβέρνηση, στην οποία εγώ συμμετέχω. Πρόκειται για μία κυβέρνηση, η οποία προέκυψε μετά τις 20 Αυγούστου. Από εκεί ουσιαστικά κλείσαμε μία πόρτα 8 ετών βαθιάς παθογένειας και οικονομικής κρίσης, την οποία πλήρωσε με τραυματικές εμπειρίες και οικονομική αφαίμαξη ο ελληνικός λαός και υπήρξε ένα εθνικό προσκλητήριο, στο οποίο αν δεν με είχε διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα του είχα πει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να συμμετέχει, σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό που έγινε, τον τελευταίο, μετά τις 20 Αυγούστου, με δύο τουλάχιστον Υπουργούς. Με δύο τουλάχιστον Υπουργούς σε κρίσιμα Υπουργεία, ένα εκ των οποίων είναι αυτό στο οποίο είμαι σήμερα εγώ. Το δεύτερο, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αν είχαμε τη δυνατότητα και ένα τρίτο Υπουργείο, το Ανάπτυξης. Γιατί; Γιατί πάρα πολύ απλά, όταν η χώρα πρέπει να σταθεί, αν έκανε μία εθνική στρατηγική ο Μητσοτάκης προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή που ο Καραμανλής πάντοτε έβλεπε, δηλαδή όλη τη φωτογραφία, θα έπρεπε να υπερβεί το κόμμα του, τις κομματικές του επιδιώξεις και να κοιτάξει τη μεγάλη φωτογραφία, που είναι η Ελλάδα. Έτσι, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την πολιτική μας, η οποία επιβεβαιώνεται σε όλη την Ευρώπη, εννοώ την κεντροδεξιά πολιτική, την οποία εφαρμόζει σήμερα ο κύριος Τσίπρας, μετά από πολλές, αν θέλετε, επιφυλάξεις και παλινωδίες έκανε την αυτοκριτική του και τελείωσε με αυτό. Νομίζω είναι προς τιμήν ενός πολιτικού, και το θεωρώ σπουδαίο πράγμα, να αναγνωρίζει ότι κάπου αυταπατήθηκε. Άρα λοιπόν, θα έπρεπε και η Νέα Δημοκρατία να συμμετέχει. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε, όπως και το ΠΑΣΟΚ, και θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη στη μεταβατική αυτή περίοδο ώστε να σταθεί η Ελλάδα όρθια στα πόδια της. Αντί αυτού, ένα νέο κόμμα, το οποίο δεν είναι μικρό, το ΝΕΟ, διότι δεν έχουμε πάει ακόμα σε εκλογές, θα πάμε, θα μετρηθούμε, εκεί στον ελληνικό λαό, ανέλαβε μία ευθύνη και ανέλαβα μέσω του ΝΕΟ, μία ευθύνη που δεν μας αναλογεί, ξέρετε. Εγώ θα μπορούσα εκ του ασφαλούς να καθίσω στα βουλευτικά έδρανα, στα οποία με κατέταξε ο ελληνικός λαός από το 2000 μέχρι τώρα.

Δημοσιογράφος: Όσα είναι κάποιος βουλευτής.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αφού με διέγραψε ο κύριος Μητσοτάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα, θα μπορούσα να κάνω κόλπα επικοινωνιακά και να εκμεταλλεύομαι μία δύσκολη κατάσταση. Όμως, όχι. Εγώ αποφάσισα να τηρήσω τις αρχές μου και να τις κάνω πράξη. Γιατί επιτέλους ο κόσμος πρέπει να έχει το υπόδειγμα του πολιτικού, ο οποίος εννοεί αυτά τα οποία λέει.

Δημοσιογράφος: Αν οι πολιτικές εξελίξεις το φέρουν έτσι θα ψηφίσετε τη συμφωνία των Πρεσπών;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ δεν έχω καταλήξει και δεν έχω, το είπα και εχθές, καλά κάνετε και με ρωτάτε και μου δίνετε και εμένα την ευκαιρία να το ξαναπώ για ακόμα μία φορά

Δημοσιογράφος: Ξεκάθαρη απάντηση, όπως η Κατερίνα Παπακώστα δίνει.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχω καταλήξει. Και ξέρετε γιατί δεν έχω καταλήξει, επειδή ξέρω, κ. Σταυρόπουλε, ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς, με συγχωρείτε που το λέω έτσι σκληρά, διότι παριστάνουν κάποιοι τους πολιτικούς αρχηγούς…

Δημοσιογράφος: Ποιους εννοείται;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όσοι συμπεριφέρονται με σπουδή, με βιασύνη στα εθνικά ζητήματα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσοι σπεύδουν και έχουν μετατρέψει το θέμα σε μακεδονική σαλάτα και δεν έχουν μία ξεκάθαρη εθνική θέση και όσοι απέφυγαν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο εθνικό αρραγές μέτωπο. Επειδή λοιπόν ξέρω, επειδή δούλεψα επί τρία χρόνια μαζί με ομάδα βουλευτών, ως επικεφαλής από τη Βουλή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και ξέρω και βλέπω τους συσχετισμούς των δυνάμεων, βλέπω την κινητικότητα που παρατείνεται πάνω στα Βαλκάνια, βλέπω τη σύγκρουση που γίνεται για τις σφαίρες επιρροής ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση και βλέπω ότι είναι ανησυχητικά αυτά τα οποία συμβαίνουν και θα συμβούν εάν δεν αποφασίσουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα να λειτουργήσουμε ως ηγέτιδα χώρα στα Βαλκάνια. Δεν έχω καταλήξει λοιπόν, διότι περιμένω να δω αυτή η κινητικότητα στα Βαλκάνια που θα οδηγήσει. Η συμφωνία κύριε Σταυρόπουλε είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί, πιστέψτε με, και ξέρετε γιατί; Γιατί τη συμφωνία μπορεί να την υπερβούν οι εξελίξεις και εκεί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς βλέπω δεν έχει γίνει σοφότερο μετά το ’92. Και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία που υπήρξε το θύμα αυτής της υπόθεσης. Θα τους περίμενα σοφότερους και πιο συνετούς. Και θα ήθελα, και εγώ χθες έκανα μία τοποθέτηση, στα θέματα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας και στα ζητήματα Ασφάλειας, μιας και έχω αυτό το κομμάτι, αυτήν την ευθύνη στην Ελληνική Κυβέρνηση, θα έπρεπε όλοι να είναι φειδωλοί στα λόγια και να ενισχύουν την εικόνα της χώρας, διότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και Ασφάλειας στην περιοχή και όχι μόνο, είναι και ασφαλής προορισμός. Άρα θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί.

Δημοσιογράφος : Πάντως κυρία Παπακώστα θα πρέπει να πάρετε σύντομα μιαν απόφαση γιατί εξ’ όσων γνωρίζουμε όλοι οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι η συμφωνία στην ελληνική Βουλή δεν θα αργήσει να έρθει.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία, εγώ παίρνω πάντα θέση και όπως βλέπεται θέσεις και με προσωπικό κόστος, αλλά νομίζω ότι αξίζει, αξίζει τον κόπο, διότι στην πολιτική μπαίνεις για να σπάσεις αυγά. Δεν μπαίνεις στην πολιτική για να είσαι "κομιλφό", μην κουνηθεί κάτι δηλαδή για να μην έχεις συνέπειες και επιπτώσεις στην πολιτική σου εικόνα. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική μου εικόνα, με ενδιαφέρει η εικόνα της χώρας και με ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας γιατί έχω παιδιά, έχω φίλους, έχω την οικογένειά μου, έχω τους ανθρώπους οι οποίοι με εμπιστεύονται τόσα χρόνια και ζητούν ικανοί άνθρωποι κ. Σταυρόπουλε εάν μπορούν να βοηθήσουν, να μπουν σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ελληνικές είναι οι κυβερνήσεις, διότι ψηφίζονται από τον Ελληνικό λαό. Μπήκα σε μία κυβέρνηση η οποία είναι στον τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας δεν είναι στην αρχή που είναι άλλες οι συνθήκες.

Δημοσιογράφος: Και μετά τις εκλογές κ. Παπακώστα τι;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Μετά τις εκλογές εμείς θέλουμε να κατέβουμε και στις Αυτοδιοικητικές και στις Ευρωπαϊκές εκλογές και τις ευρωεκλογές και έτσι εθνικές εκλογές. Επειδή δεν μου αρέσει μονοχρωμία στις κυβερνήσεις, γιατί πρέπει να υπάρχουν όλοι μέσα, δεν μου αρέσει η μονοχρωμία στο δικό μας πολιτικό φορέα στο Ν.Ε.Ο. Θα δούμε, θα μας πουν οι πολίτες, με ποιες συνεργασίες θα πάμε, με ποιους ταιριάζουν τα χνώτα μας, αλλά το Ν.Ε.Ο. θα κατέβει αυτοτελώς, θα υψώσει τη σημαία του, ήδη την έχουμε υψώσει από τις 20 Ιουλίου. Έτσι ώστε οι πολίτες να μας πουν σε ποια κατεύθυνση συνεργασίας, θέλουν να κινηθούμε για να είμαστε ωφέλιμοι την επόμενη μέρα.

Δημοσιογράφος : Κυρία Παπακώστα είστε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως Υφυπουργός, σε ένα σκληρό υπουργείο με δύσκολες δραστηριότητες και επίσης πολύ σοβαρές αποφάσεις, πόσο εύκολο είναι; Αντικειμενικά δηλαδή το να έρχεται ο Στρατηγός και να σας μιλάει για επιχειρήσεις των Ε.Κ.Α.Μ. για ΜΑΤ για τρομοκρατία ή για εγκληματικότητα, δεν είναι και τόσο κομψό και τόσο ευχάριστο για μία γυναίκα, είναι δύσκολο το Υπουργείο δεν είναι ένα παραγωγικό υπουργείο που θα πρέπει να πάρετε μία απόφαση εύκολη αυτό εννοώ.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Το Υπουργείο το παρακολουθώ από το 2000, είμαι σταθερή και αμετακίνητη στην Επιτροπή της Βουλής που αφορά στα ζητήματα αυτά και το γνωρίζω. Στην πολιτική ξέρετε οι συμβολισμοί παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο…

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά η εγκληματικότητα καλπάζει…

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: …θα σας πω, τι εννοώ με τους συμβολισμούς. Εννοώ ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό, είναι αυτοτελές και αυτόνομο Υπουργείο δεν είναι πλέον κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό δίνει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το δόγμα αλλάζει. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για την ποιότητα της ζωής μας και την πολυπόθητη ανάπτυξη την οποία όλοι προσβλέπουμε…

Δημοσιογράφος: Ο κόσμος φοβάται κυρία Παπακώστα καθημερινά φοβάται έχουμε ληστείες έχουμε εγκλήματα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : …Βεβαίως όμως παρόλα αυτά προσέξτε κ. Σταυροπούλε, παρόλα αυτά πρέπει να σας πω και εδώ είναι η ένστασή μου, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, πρέπει να σας πω επίσης ότι με μέσα τα οποία υστερούν και με πόρους οι οποίοι είναι υποδεέστεροι των αναγκών και οι άντρες και οι γυναίκες Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη καθημερινά…

Δημοσιογράφος: Καμία αντίρρηση. Αλλά με μία ληστεία κάθε βράδυ και με εγκλήματα δεν μπορεί να είναι ασφαλής πια η Ελλάδα.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Είναι ασφαλής και θα παραμείνει η πιο ασφαλής χώρα, γιατί εμείς τώρα σχεδιάζουμε, παρακολουθώντας το οργανωμένο έγκλημα, αλλά κυρίως βάζοντας στοίχημα να χτυπήσουμε τη μικροεγκληματικότητα διότι το οργανωμένο έγκλημα, μην έχετε καμία αμφιβολία έχουμε και τις συνέργειες με τις άλλες αστυνομίες, μας έρχονται συμμορίες και από την Ευρώπη, η καθημερινότητά μας ενδιαφέρει πάρα πολύ χωρίς να αντιπαρέρχομαστε το οργανωμένο έγκλημα ή την τρομοκρατία. Μην έχετε καμία αμφιβολία, αλλά η μικροεγκληματικότητα είναι το στοίχημα για μας…

Δημοσιογράφος : Τι θα κάνετε για αυτό; χρειάζονται άμεσες και εντυπωσιακές δράσεις.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : Εντυπωσιακές δεν ξέρω, άμεσες σίγουρα. Εμείς έχουμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα. Στο τέλος κάθε μήνα, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού που κάνουμε για να χτυπήσουμε την μικροεγκληματικότητα ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, εκεί που πονάει το θέμα, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς στην καθημερινότητά τους, ήδη ετοιμάζουμε αυτό που λέμε "εμφανή αστυνόμευση", η οποία θα λειτουργεί προληπτικά, αποτρεπτικά και όπου χρειαστεί και κατασταλτικά. Εμείς θέλουμε μέσα σε ένα μήνα αυτό να μπορούν να το δουν, να το αισθανθούν, για να μπορέσουν πράγματι στην καθημερινότητά τους να αισθάνονται ασφαλείς.

Δημοσιογράφος : Τώρα με τον Ρουβίκωνα κ. Παπακώστα, είπατε θα του στείλετε το λογαριασμό και σας απήντησαν ότι προσέξτε κ. Παπακώστα και όχι μόνο σε εσάς αλλά και στην Υπουργό, διότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, έχετε προσωπικά;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι απλώς αλίμονο…

Δημοσιογράφος : Υπήρξε ένας διάλογος μεταξύ σας.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: …όχι όχι αυτό που είπα εγώ είναι το εξής, η Δημοκρατία μας το Σύνταγμά μας ορίζει, ότι ο καθένας μας μπορεί να διακινεί ελεύθερα τις ιδέες του, όποιες και αν είναι αυτές. Από κει και πέρα όμως ουδείς εξουσιοδοτεί κανέναν και δεν νομιμοποιεί κανέναν να κάνει τι; Στο όνομα και με άλλοθι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις του, να ζημιώνει την εικόνα της χώρας, να κάνει ζημιές, να βανδαλίζει και να πληρώνει το μάρμαρο ο φορολογούμενος πολίτης…

Δημοσιογράφος : Ο Ρουβίκωνας τα κάνει όλα αυτά τα οποία περιγράψτε κατά τη γνώμη σας;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη : …οποίος τα κάνει, όποιος τα κάνει αυτά από μας δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανοχή, εδώ υπάρχει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και νομίζω ότι είναι αυτονόητο, δεν πρέπει καν να το κουβεντιάζουμε σε μία δημοκρατία και για αυτό βλέπω με έκπληξη ανακοινώσεις κομμάτων, οι οποίες δεν είναι σοβαρές, δεν είναι σοβαρές, διότι ουσιαστικά πλήττουν την εικόνα της χώρας και εμείς ο πολιτικός κόσμος πρέπει να προσέξουμε να μην την πλήττουμε, σε δύο ζητήματα, στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και στα θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Παρόλα αυτά ο πειρασμός να αντλήσω ιδιοτελώς κομματικό όφελος είναι πάρα πολύ μεγάλος, δεν λέω ότι εγώ δεν μπαίνω στον πειρασμό αυτόν, προσπαθώ όμως, δίνω μάχη μέσα από το Ν.Ε.Ο. να μην πέσουμε σε αυτή τη λαϊκιστική και δημαγωγική προσέγγιση, αντιπολίτευση σε όλα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όλοι μας

Δημοσιογράφος : κ. Παπακώστα σας ευχόμαστε, καλό μεσημέρι η συζήτηση ήταν πιστεύω ουσιαστική επί πολλών ζητημάτων, να είστε καλά και καλή επιτυχία, καλό μεσημέρι.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ελπίζω, καλή συνέχεια σας ευχαριστώ.

_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια