Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΤΥΠΑΛΔΟΣ- ΒΡΕΝΤΑΣ: Κάποιος να φωνάξει την ΔΙ.ΑΣ..


Μία φράση για μία ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εντυπωθεί και όχι άδικα στο μυαλό αλλά και στην καρδιά των συνανθρώπων μας ανά την επικράτεια όπου δραστηριοποιείται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. καθώς από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της χρονικά το 2010 κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μείωσε κατακόρυφα την εγκληματικότητα.

Αυτή η «ομάδα» της Ελληνικής Αστυνομίας που κατάφερε άμεσα να γίνει η «επίσημη» αγαπημένη ομάδα του κόσμου. Τους ΔΙ.ΑΣ. όπως λέει και ο κόσμος θα τη δεις να πηγαίνει σε ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, να ξετρυπώνει διακινητές, παιδεραστές, να βρίσκει δραπέτες, να πιάνει τρομοκράτες. Επίσης όμως θα τους βρεις να κινούνται πέριξ πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών, σχολείων, να απεγκλωβίζουν κόσμο από φλεγόμενα κτίρια, να είναι προπομποί προκειμένου να μεταφερθούν τραυματίες γρήγορα στο νοσοκομείο, να προσφέρουν οι ίδιοι τις πρώτες βοήθειες και τελικά να καταφέρνουν να σώζουν ζωές.

Πάνω στις μηχανές τους οι Άνδρες και οι Γυναίκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχουν κάνει δεκάδες φορές το γύρο του κόσμου. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και το βαρύ τίμημα της μεγάλης τους προσφοράς, να έχουν πληθώρα νεκρούς και πολυτραυματίες αστυνομικούς της ομάδος αυτής στην ώρα του καθήκοντος από πυροβολισμούς αλλά και από τροχαία ατυχήματα. Οι συνάδελφοι της θρυλικής αυτής ομάδος έχουν ηλικία κατά μέσο όρο 31 έτη από τα οποία 8 και πλέον πάνω στη μηχανή, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κοίλες στην μέση, στον αυχένα, πρόβλημα στα γόνατα και πολλά ακόμη σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν είναι δυνατόν να έχει θεσμοθετηθεί επίδομα ειδικά σε υπηρεσίες επιτελικές όπως η Βουλή ή άλλες και η  επιβράβευση αυτών των παιδιών που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες να είναι μόνο και μόνο  η διαπίστωση  όλων μας ότι τους χρωστάμε πολλά. Εφόσον λοιπόν τους χρωστάμε  θα πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε. Όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις.

Κυρία Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ, γνωρίζετε όπως  και όλοι γνωρίζουμε  ότι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η συνδρομή στην πάταξη της εγκληματικότητας της συγκεκριμένης ομάδας απέτρεψε τον εκτροχιασμό των δεικτών της, όταν μάλιστα η οικονομική κρίση δημιούργησε προϋποθέσεις που ευνοούσαν το έγκλημα.


Κάντε λοιπόν τα αυτονόητα, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο αλλά και μια επιβράβευση σε αυτούς που το αξίζουν πραγματικά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνει, κάντε εσείς την διαφορά, κάντε το τώρα...



ΒΡΕΝΤΑΣ Ηλίας          











ΤΥΠΑΛΔΟΣ Ιωάννης Παναγιώτης
Μέλη Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής











_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια