Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παπακώστα προς αρχηγό ΕΛΑΣ: Και τί νέο θα πούμε ότι θα κάνουμε με τον ΠΕΡΣΕΑ; Ποιος στρατηγός αντέδρασε προκαλώντας την οργή του Ανδρικόπουλου

Το μεγαλεπήβολο όσο και πομπωδώς στομφώδες σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ, αμφισβητήθηκε κι επικρίθηκε από τα σπάργανα της παρουσίασης του στον ευρύ κύκλο της πολιτικής ηγεσίας, των
στρατηγών και των επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι στη διάρκεια της ... μέθεξης του νέου στρατηγικού σχεδιασμού, η υφυπουργός δημόσιας τάξης Κατερίνα Παπακώστα, ρώτησε τον αρχηγό την αστυνομίας "τί νέο θα πούμε ότι κάνουμε για τον πολίτη με αυτό το σχέδιο και τί ακριβώς θα πούμε ότι αλλάζει για τον πολίτη", για να εισπράξει μία εξίσου μεγαλεπήβολη σιωπή, απότοκη της αμηχανίας και της απουσίας πνεύματος- ουσίας του δυστυχή ΠΕΡΣΕΑ. Κάτι υποτονθόρισε ο κ. Ανδρικόπουλος ότι το σχέδιο αυτό το είχε εφαρμόσει στην Πάτρα, αποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι η οργανωτική σκέψη- δημιουργία, περιορίζεται στο στενό πλαίσιο μιας περιφερειακής πόλης. 

Άλλωστε, θυμίζουμε ότι σχέδια αστυνόμευσης και περιπολιών υπήρχαν ήδη, αλλά ήταν προσαρμοσμένα στις λειτουργικές ανάγκες και δυνατότητες των υπηρεσιών. Εξ' ου και ... ενδημικά για το κέντρο της Αθήνας, συστήθηκε η διεύθυνση περιπολιών, ο ρόλος και ο λόγος ύπαρξης της οποίας πλέον αγνοείται.

Το δεύτερο στοιχείο που χαρακτήρισε την πολυσήμαντη σύσκεψη και την περινούστατη παρουσίαση του κ. αρχηγού, ήταν η αντίδραση που υπήρξε κι εκφράστηκε δια στόματος του επικεφαλής της γενικής Στερεάς, υποστράτηγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη, ο οποίος επισήμανε πως το σχέδιο χωλαίνει, καθώς υπάρχει δεδομένη κι εγγενής αδυναμία εξαιτίας του αυξημένου καθηκοντολογίου και των απίσχναντων μέσων και προσωπικού. Η εμβόλιμη κατά την άποψη Ανδρικόπουλου παρέμβαση του στρατηγού,προκάλεσε την οργή του κ. αρχηγού, ο οποίος εγκάλεσε εν ολίγοις ως προβοκάτορα και σαμποτέρ τον κ. Πουρσανίδη, ο οποίος είχε την άξεστη θρασύτητα, ως άλλος Θερσίτης, να ναρκοθετήσει το υπόβαθρο του ΠΕΡΣΕΑ. Όπως υποστηρίζουν κάποιοι από τους ενεούς παριστάμενους, "εάν υπήρχε η δυνατότητα, ο Ανδρικόπουλος θα τον είχε αποστρατεύσει εκείνη ακριβώς τη στιγμή".

Ακολούθησε πυροσβεστική παρέμβαση της κ. υπουργού, η οποία είπε πως "εδώ βρισκόμαστε για να δούμε και να εξετάσουμε όχι μόνο τα καλά, αλλά και τα αρνητικά του σχεδίου, για να δούμε πώς και σε ποια σημεία μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις."

Για την κ. Γεροβασίλη πάντως, δεν αποκομίστηκε η αίσθηση- εντύπωση πως εάν είχε τη δυνατότητα ο κ. αρχηγός, θα την είχε απαλλάξει των καθηκόντων της εκείνη ακριβώς τη στιγμή. 


του Γιώργου Καραϊβάζ  


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια