Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήπως το παρακάνεις με τη ζήλια;



Μπορεί να υποστηρίζουν πολλοί ότι η ζήλια είναι το αλατοπίπερο στη σχέση, αλλά αν το παρακάνεις θα σας κάτσει στο στομάχι.

Μήπως ζηλεύεις υπερβολικά;

«Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας, την ζηλεύεις και νιώθει ότι την πιέζεις, δεν τη ζηλεύεις και νομίζει ότι δεν τη γουστάρεις». Αυτή είναι μια έκφραση που λίγο πολύ έχει ειπωθεί από πολλά ανδρικά στόματα. Κουραφέξαλα. Η μητέρα φύση πιθανότατα σου έδωσε την ικανότητα κριτικής σκέψης και μπορείς να ξεχωρίσεις πότε η ζήλια σου κινείται στα πλαίσια του ενδιαφέροντος και πότε πρέπει να τη θάψεις τόσο βαθιά μέσα σου ώστε να την ξεχάσεις και ο ίδιος. Το δυστυχές είναι ότι ο αυθορμητισμός νικάει τη λογική την αποφράδα ώρα της ζήλιας και από δυναμικός και με αυτοπεποίθηση γίνεσαι ένα κακέκτυπο πρωταγωνιστή ταινίας Φίνος Φιλμ. Έχεις όμως ελπίδες, αν οριοθετήσεις τη συμπεριφορά σου. Πότε έχεις τα δίκια σου και πότε γίνεσαι παράλογος;

Έχεις τα δίκια σου όταν:

1. Απαντάει στον κάθε άκυρο στα σόσιαλ

Μην πάρεις αυτήν την πρόταση τοις μετρητοίς. Δηλαδή, αν απαντήσει σε κάποιον από τη δουλειά της ή σε κάποια ιντερνετική περσόνα, είναι ασφαλές. Επίσης, αν απαντήσει απλώς για να το κόψει όμορφα, δεν είναι εξώλης και προώλης, ευγενική είναι. Αν όμως απαντάει στον κάθε άκυρο που της έστειλε ένα «Επ τι κάνεις;» -συνήθως ανορθόγραφο- έχεις κάθε δίκιο να κάνεις σκηνή.



2. Όταν μιλάει συνέχεια για ένα συγκεκριμένο τύπο (από δουλειά, φίλο της κτλ)

Είναι λίγο ύποπτο, συμφωνούμε. Τι την έχει εντυπωσιάσει τόσο που την οδηγεί να μιλά συνέχεια γι’ αυτόν; Κι έχει και αυτό το πολύ κουλ όνομα που κάθε αναφορά της το κάνει ακόμη πιο εκνευριστικό. «Ο Άλεξ πόσταρε το τάδε», «Α, το έχω ακούσει αυτό το ανέκδοτο, μου το είπε τις προάλλες ο Άλεξ». Αν την εντυπωσιάζει τόσο πολύ ο Άλεξ, να πάει στον Άλεξ, έχεις τα δίκια σου.

3. Όταν είναι έξω και δεν απαντάει στο τηλέφωνο

Αν την πάρεις μία φορά και δεν απαντήσει, είναι φυσιολογικό. Αν περάσει μία ώρα και την πάρεις και δεύτερη φορά, πάλι είναι φυσιολογικό. Ωστόσο μετά το δίωρο, αρχίζει να βρωμάει το πράγμα. «Είχα ξεχάσει το κινητό στο αυτοκίνητο» ή «Το είχα στο αθόρυβο» δεν είναι δικαιολογίες, καθώς θα είχε ρίξει έστω μία ματιά για να δει την ώρα, εκτός κι αν έχει να δει τις φίλες τις ένα εξάμηνο.

4. Όταν σε ζηλεύει εκείνη

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια». Συνήθως οι άνθρωποι που ζηλεύουν, το κάνουν είτε γιατί έχουν πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και θεωρούν ότι είναι λίγοι για το ταίρι τους, είτε γιατί κρίνουν από τις πράξεις τους. Για παράδειγμα, αν μπήκε στη διαδικασία να ψάξει το ιστορικό αναζήτησής σου στο facebook για να δει σε ποια προφίλ μπαίνεις, είναι πολύ πιθανό να το έχει ξεσηκώσει από τη δική της συμπεριφορά. Το ότι είναι καχύποπτη, ενώ εσύ πετάς χαρταετό, είναι ένα σημάδι ότι έχει κάνει κάποια παρασπονδία.


5. Όταν ζητάει συνεχώς την επιβεβαίωση

Αυτό το ινσταγκραμ έχει κλείσει σπίτια, όχι άδικα βεβαίως. Θα δείξει και τα κάλλη της, θα ανεβάσει και τις σέλφι της, θα βάλει και φώτο με μαγιό, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Η απόσταση μεταξύ του αισθησιακού και του πρόστυχου είναι πολύ μικρή. Αν τώρα η κάθε της φώτο είναι σαν εξώφυλλο του Maxim, έχεις τα δίκια σου. Ωστόσο, αν την γνώρισες με τέτοιο προφίλ στο ίνσταγκραμ και είναι και κομμάτι της δουλειάς της, είσαι εσύ φάουλ.

6. Όταν δέχεται τη συμβουλή όλων, εκτός από τη δική σου

Είναι απολύτως κατανοητό να δυσαρεστείσαι όταν κατ’ εξακολούθηση δεν έρχεται σε εσένα να σε συμβουλευτεί. Κι ας μην ακολουθήσει τη συμβουλή σου, είναι στενάχωρο να μην εκτιμά την άποψη σου. Γιατί λογικά θα συμπεράνεις ότι αν δεν σου ζητήσει καθόλου τη γνώμη σου, σημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει. Ένα ζευγάρι λειτουργεί ομαδικά και όπως την ρώτησες εσύ τι να φορέσεις στη συνέντευξη που πήγες, θα ήθελες και εκείνη να ζητήσει αντίστοιχα μια συμβουλή σου. Εντούτοις, συζήτησέ το, ποτέ δεν ξέρεις γιατί μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι. Σε άλλη περίπτωση, έχεις τα δίκια σου.

Γίνεσαι παράλογος όταν:
  1. Σε κάθε χτύπημα του κινητού της, κοιτάς με την άκρη του ματιού σου – έλεος, το Candy Crash είναι που στέλνει ειδοποιήσεις.
  2. Πιστεύεις ότι οι φίλες της σε κάθε έξοδο έχουν έτοιμο ένα γαμπρό να της γνωρίσουν – άλλη δουλειά δεν είχαν.
  3. Σκέφτεσαι ότι με όποιον εμφανισιακά άνω του μετρίου συναναστρέφεται, της αρέσει κιόλας.
  4. Κάνεις σκηνή επειδή ένας πρώην πήρε να ευχηθεί «Χρόνια πολλά» - άνθρωποι είμαστε.
  5. Πιστεύεις ότι βγαίνει έξω για να φλερτάρει.
  6. Μπαίνεις κάθε μέρα στο προφίλ της.              
  7. Ακόμη χειρότερα, την έχεις αναγκάσει να έχετε διπλό προφίλ.
  8. Έχεις ψάξει -πάνω από δύο φορές- το κινητό της.
  9. Της ζητάς να σου στείλει σέλφι όταν είναι έξω.
  10. Ή ακόμη χειρότερα, της κάνεις σκηνή επειδή θέλει να βγει έξω με τις φίλες της.


Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια