Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΟΦ: Απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία εντοπίστηκε σε συμπλήρωμα - Προειδοποίηση και για δεύτερο που πωλείται μέσω διαδικτύου



Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές σχετικά με την αγορά συμπληρωμάτων διατροφής από το διαδίκτυο.

Όπως επισημαίνει, η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των χρηστών.

Μάλιστα, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «FLEXAPLUS» και «IDOL SLIM COFFEE».

Το προϊόν «FLEXAPLUS» διακινείται μέσω διαδικτύου και, ενώ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην εξωτερική του συσκευασία, χαρακτηρίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, παρουσιάζεται ως «φάρμακο για την υγεία των αρθρώσεων». Πρόκειται, όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, για προϊόν άγνωστης προέλευσης, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «IDOL SLIM COFFEE». Το συγκεκριμένο προϊόν κατασχέθηκε στη Δανία, όπου και ελέγχθηκε εργαστηριακά, ενώ είναι πιθανό να έχει διακινηθεί μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, που προωθείται για την απώλεια βάρους και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία «σιβουτραμίνη». Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια