Μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Περιφέρειας Κρήτης για τις αρχαιρεσίες - Κάλεσμα συμμετοχής


Παραθέτουμε το μήνυμα του Στέλιου Καρακούδη για τις εκλογές που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 


Το ερχόμενο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής, εκπροσώπων στα συμβούλια μεταθέσεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης και αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

 

Για μία ακόμη εκλογική διαδικασία, το Δ.Σ. της Ένωσής μας αποφάσισε ομόφωνα να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές με ένα και μοναδικό συνδυασμό με την ονομασία «Παγκρήτια Συνδικαλιστική Κίνηση Αξιωματικών», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε συνάδελφο επιθυμεί, να συμμετέχει ενεργά στα όργανα του σωματείου μας.

 

Επί προεδρίας μου, τις δύο τελευταίες θητείες του σωματείου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από κάθε Νομό, έχοντας στη σύνθεσή του μέλη και από τις τέσσερις Αστυνομικές Διεύθυνσης του Νησιού.

 

Παρά τις δυσκολίες που δύναται να ανακύψουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο καταφέραμε και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να επιτύχουμε τον επιδιωκόμενο σκοπό μας προ της ενάρξεως των αρχαιρεσιών, διαβεβαιώνοντάς σας ότι και στην επόμενη τριετία θα υπάρξει εκπροσώπηση από κάθε Νομό σε όλα τα όργανα του σωματείου μας. Πεποίθηση του Προεδρείου μας είναι άλλωστε ότι η Ένωση ανήκει στα μέλη της και ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βέλτιστη απόδοση της λειτουργίας της είναι η εκπροσώπηση μελών από κάθε Αστυνομική Διεύθυνση του Νησιού σε κάθε όργανο του σωματείου μας.

 

Το προεδρείο μας τις τελευταίες δύο θητείες κατάφερε να διπλασιάσει τα μέλη της, διπλασιάζοντας έτσι και τον αριθμό των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν για να μας εκπροσωπήσουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) .

 

Συγκεκριμένα από 175 μέλη που είχε η Ένωσή μας την 7η Οκτωβρίου 2012 όταν αναλάβαμε για πρώτη φορά την προεδρεία του, φθάσαμε πλέον τα 369 εγγεγραμμένα μέλη, διεκδικώντας στις επερχόμενες αρχαιρεσίες την εκλογή μέχρι και 9 Αντιπροσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 3 έτη στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), αυξάνοντας έτσι και τη δυναμική του σωματείου μας σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Στην τελευταία μας θητεία διοργανώσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά του σωματείου μας το Σεπτέμβριο του 2016 το Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) στην έδρα του σωματείου μας στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Την αμέσως επόμενη χρονιά (Σεπτέμβριος 2017) διοργανώσαμε με ανάλογη επιτυχία το 1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Αξιωματικών Αστυνομίας αναδεικνύοντας θέματα που απασχολούν τα μέλη μας και τις υπηρεσίες μας, προτείνοντας λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης.

 

Τα τρία αυτά έτη πραγματοποιήσαμε κοινωνικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό. Εκπροσωπήσαμε την Ένωσή μας σε όλες τις συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, για τη διεκδίκηση οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών θεμάτων που μας αφορούν, σημειώνοντας κατά καιρούς, από κοινού με τους λοιπούς συνοδοιπόρους μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα τεράστιες επιτυχίες, ενάντια στα μνημόνια και τις αλλεπάλληλες περικοπές που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τα τελευταία έτη.

 

Φθάνοντας στο τέλος και αυτής της θητείας, καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμικά το παρών στη μεγαλύτερη γιορτή της δημοκρατίας, στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας που θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο.

 

Η συμμετοχή του καθενός από εσάς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό συμμετοχής, τόσο περισσότεροι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν και θα μας εκπροσωπήσουν στη Π.Ο.ΑΞΙ.Α., γεγονός που σημαίνει αύξηση της ισχύς και της δυναμικότητας της Ένωσής μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να αγγίξουμε την απόλυτη συμμετοχή και να εκλέξουμε τον ανώτατο αριθμό αντιπροσώπων (9 τον αριθμών με συμμετοχή στις εκλογές από 341 μέλη και άνω).

 

Εκ μέρους του Διοικητού Συμβουλίου ευχαριστούμε όλους εσάς που με το δικό σας τρόπο στηρίξατε την προσπάθειά μας σε κάθε δραστηριότητα – πρωτοβουλία που αναλάβαμε τα έξι τελευταία έτη της προεδρίας μας, βάζοντας το δικό σας λιθαράκι στο συνδικαλιστικό μας οικοδόμημα.

 

Στα πλαίσια του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης

 

Καρακούδης Στυλιανός


_