Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε Αμυγδαλέζα καθώς και σε υπηρεσίες της Β/Α και Δυτικής Αττικής η ΕΣΚΑ (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη της ΕΣΚΑ στις σχολές Αξιωματικών, Εθνικής Ασφαλείας και Μετεκπαίδευσης- Επιμόρφωσης, στις Υπηρεσίες της Διευθύνσεις Αστυνομίας Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς και στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας.


Έχοντας επίγνωση των υψηλών απαιτήσεων της Αστυνομικής Ακαδημίας για την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων και εμπειριών στους νέους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η συνδικαλιστική μας παράταξη επισκέφθηκε σήμερα την έδρα της Σχολής Αξιωματικών, τη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης- Επιμόρφωσης, στην Αμυγδαλέζα και είχε μια γόνιμη επικοινωνία τόσο με τη διοίκησή τους όσο και με τους εκπαιδευομένους συναδέλφους μας.


Ειδικότερα, με τον διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, συζητήσαμε τα προβλήματα των δοκίμων Υπαστυνόμων, μεταφέροντάς του, το αίτημά τους όσον αφορά, στην πρωινή επιθεώρηση στους κοιτώνες, θεωρώντας ότι η διαδικασία αυτή δεν προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία ούτω συνάδει με την ακαδημαϊκή φοίτηση που έχει καθιερωθεί πριν από δύο χρόνια και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεών μας. Κι αυτό γιατί το μόνο που προσφέρει είναι η άσκοπη καταπόνηση των δοκίμων, λόγω της καταναγκαστικής τους προσέλευσης τουλάχιστον 45’ πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Το αίτημα αυτό, να τονιστεί ότι θα τεθεί και στην Ηγεσία του Σώματος.


Ο διοικητής της Σχολής διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το αίτημά μας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περιοριστεί σε μια ημέρα την εβδομάδα, δεδομένου ότι πρέπει να ελέγχεται η ευταξία των θαλάμων εφόσον χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Επίσης εξετάστηκε η δημιουργική απασχόλησή τους τις απογευματινές ώρες, όταν δεν πραγματοποιούνται θεωρητικά μαθήματα.

Στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης- Επιμόρφωσης, όπου πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο σεμινάριο επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών, έγινε αναλυτική παρουσίαση για τα οικονομικά μας αιτήματα, για το ασφαλιστικό και το ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και για το γνωστό αίτημά μας, της διασφάλισης της 35ετούς παραμονής των αξιωματικών στην ενεργό υπηρεσία.

Η σημερινή εξόρμηση περιελάμβανε και επισκέψεις στις Υπηρεσίες της Διευθύνσεις Αστυνομίας Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, καθώς και στις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας.
 
 
 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η υποστελέχωση που παρατηρείται ειδικά στη Δυτική Αττική, όπου χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκαν τα παραδείγματα του ΤΑ Ελευσίνας που καλείται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με συνολική δύναμη 5 ατόμων, του ΤΑ Μάνδρας με 9, του ΤΑ με 12, του ΤΑ Ασπροπύργου με 11 και του ΤΑ Περάματος με 8. Και αυτό σε σχέση με τα Αστυνομικά Τμήματα που είναι επαρκώς στελεχωμένα, όπως το ΑΤ Φυλής 48 και το ΤΑ Φυλής 12. Όλα αυτά σε μια περιοχή με ιδιαιτέρως αυξημένη εγκληματικότητα όπου η ηγεσία, τόσο η φυσική όσο και η πολιτική, έχει υποτίθεται δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ικανοποιητική στελέχωσή τους.
 
 



Η ΕΣΚΑ δεσμεύεται ότι ως παράταξη της συνέπειας και του αγώνα και από την επόμενη μέρα των αρχαιρεσιών, δεν θα σταθεί στις επισημάνσεις αλλά θα διεκδικήσει με υπευθυνότητα να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις σε όλα τα προαναφερόμενα. Την προσεχή εβδομάδα, θα συνεχίσει τις επισκέψεις και στις υπόλοιπες μεγάλες και νευραλγικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου Αττικής.
 
 

Συνεχίζουμε, μαχητικά, ενωτικά και ασυμβίβαστα.
 
 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια