Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΘΑ: Μπράβο στα παιδιά από τα πλοία του Στόλου! - Έξω οι βάσεις του θανάτου!

Της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Δυο παιδιά του λαού, που υπηρετούν τη θητεία τους στην Φρεγάτα «Ναβαρίνον» και το Ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) «Ρίτσος», τάραξαν τα νερά με συνέντευξη που έδωσαν. Οι νέοι αυτοί στρατευμένοι, μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί με τα λόγια τους απέδειξαν ότι δεν τα σκιάζει όλα η φοβέρα για το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους στην πατρίδα.

Όντας στρατευμένοι, βρήκαν το θάρρος να διαλαλήσουν ότι δεν είναι μονόδρομος η εμπλοκή της χώρας ολόκληρης και των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., όπως προσπαθούν να μας πείσουν χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις!

Έχουν δίκιο! Όλα αυτά τα χρόνια, η χώρα μας συμμετέχει στους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με στρατιωτικές μονάδες εκτός συνόρων και με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα γίνονται ευθείες αμφισβητήσεις συνόρων, εκδηλώνονται επεκτατικές βλέψεις και αλυτρωτισμοί από γειτονικές «συμμαχικές» χώρες σε βάρος της πατρίδας μας, όπως η Τουρκία και η Αλβανία. Α

Βάσεις και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ενεργειακών κολοσσών Ευρώπης και Αμερικής, απέναντι στα αντιτιθέμενα με αυτούς ρωσικά και άλλα συμφέροντα. Για τα συμφέροντα αυτά η περιοχή από την ανατολική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο έχει γίνει καζάνι που βράζει. Το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις νέες και τις παλιές βάσεις, μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων,  θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα και τον λαό μας.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική, που είναι σε βάρος του λαού, έχει όνομα και λέγεται «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Είναι ένας παραπλανητικός στόχος, που πλασάρεται ως δήθεν «εθνικός», στηρίζεται απ' τη ΝΔ και από τα άλλα αστικά κόμματα, και ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων! Διαχρονικά οι κυβερνήσεις διεκδικούν, για χάρη τους, μερίδιο απ’ το μοίρασμα της λείας των πολέμων και των επεμβάσεων. Για αυτά τα συμφέροντα και η σημερινή κυβέρνηση βάζει το λαό στο επίκεντρο σφοδρών ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, με κίνδυνο να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.

 

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ):

             Συγχαίρει τους δυο στρατευμένους που δεν υπέκυψαν στο ραγιαδισμό του «δε βαριέσαι, τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση»!

             Δεν δεχόμαστε να καταντήσουν τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

             Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

             Καλούμε όλους να αγωνιστούμε κόντρα στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και να διεκδικήσουμε:

o             να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους

o             να κλείσει η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα. Καμιά αποθήκη πυρηνικών όπλων στη χώρα μας.

o             να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί μας από τις αποστολές εκτός συνόρων.

o             να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς σχηματισμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ και από το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ.

 

Καμμιά αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια

 

21/10/2018

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

(ΚΕΘΑ)


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια