Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Βορείου Αιγαίου: Ανέφικτη η εφαρμογή της διαταγής για την εμφανή αστυνόμευση


Διαβάστε την ανακοίνωση των Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου: Με αφορμή την έκδοση των ανωτέρω διαταγών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ», διαπιστώνεται
ότι η κατά γράμμα εφαρμογή τους θα προκαλέσει  δυσχέρειες στη λειτουργία των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου. Η Ένωσή μας συντάσσεται με τα γραφόμενα των πέντε πρωτοβάθμιων ενώσεων, αναφορικά με τις υπερβολικές απαιτήσεις που προκύπτουν για τους Αξιωματικούς Επιθεώρησης από τη διαταγή του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., για την ενίσχυση του πλέγματος αστυνόμευσης, στις οποίες προστίθενται και επιπλέον αρμοδιότητες με την πρόσφατη διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, όπου αναλύεται το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης των Δ.Α. Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Η απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαταγών αυτών είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτη, αν ληφθεί υπόψη το υπάρχον προσωπικό σε κάθε υπηρεσία, σε συνάρτηση με τα προβλήματα που γεννώνται από το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού ζητήματος που καλείται η κάθε Διεύθυνση να διαχειριστεί και τα προβλήματα που αυτό γεννά στην ομαλή λειτουργία των Διευθύνσεων αλλά και των υπηρεσιών τους. Μάλιστα, εάν συνυπολογιστεί και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού, που θα επιφέρει η προσπάθεια πλήρους εφαρμογής των διατασσόμενων, γίνεται αντιληπτό ότι οι διοικούντες αξιωματικοί μπαίνουν σε συμπληγάδες ανάμεσα στις απαιτήσεις της διοίκησης και στα δικαιώματα του προσωπικού των υπηρεσιών τους. Με τον τρόπο αυτό, στα πολλά σοβαρά προβλήματα που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν οι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου (υπερπλήρωση των δομών φιλοξενίας αλλοδαπών, υποστελέχωση σε ανώτερους αξιωματικούς, έλλειψη μέσων και δομών όπως π.χ. διερμηνείς, καθυστέρηση στην ενταλματοποίηση δαπανών με συνέπεια την κατά διαστήματα μη χορήγηση καυσίμων, επισκευή οχημάτων κλπ), προστίθεται επιπλέον φορτίο και καταπόνηση.
Η ένωσή μας κατά το παρελθόν με σχετικά έγγραφά της, ζήτησε ενίσχυση με αποσπάσεις Αξιωματικών για ζητήματα μεταναστευτικού, όπως γίνεται και με το κατώτερο προσωπικό, αλλά ουδέποτε αυτό έγινε αποδεκτό από την ηγεσία. Τα μέλη μας εδώ και χρόνια εργάζονται πέραν του ανθρωπίνου δυνατού, συνήθως καθ’ υπέρβαση των διατάξεων του  Π.Δ 394/2001 περί χρόνου εργασίας Αστυνομικού προσωπικού και με μοναδικό γνώμονα το φιλότιμο τους. Καλές οι διαταγές, ωραία τα σχέδια και τα πλέγματα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελληνική Αστυνομία πρώτιστα είναι ο Έλληνας Αστυνομικός.
Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με τις λοιπές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αξιωματικών και ζητάμε την παρέμβαση της Ομοσπονδίας στην φυσική ηγεσία του Σώματος, ώστε οι διαταγές περί εμφανούς αστυνόμευσης να ληφθούν υπόψη από τους εκάστοτε Διευθυντές μόνο ως κατευθύνσεις, πάνω στις οποίες να υλοποιήσουν εφαρμόσιμες στρατηγικές αστυνόμευσης, προσαρμοσμένες στα τοπικά δεδομένα και στις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια