Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οποίος δεν διεκδικεί δεν θα κερδίσει ποτέ τίποτα - του Νίκου Κορομηλά

Τις τελευταίες μέρες, έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσής μου για τη διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών και άδειας, δέχομαι πολλά ερωτήματα για το αν έχει βάσιμες ελπίδες ή όχι μια τέτοια
προσφυγή.
Παρακάτω, θα σας παραθέσω την προσωπική μου άποψη:
-Η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια αποτελεί ατομικό δικαίωμα σύμφωνα με το  ισχύον Σύνταγμα της Χώρας μας. 
-Καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα έγκριτοι εργατολόγοι αναφέρουν ότι πράγματι υπάρχει περίπτωση να κερδηθούν έπειτα από αγωγές αυτά τα «δώρα» που χαθήκαν με τους «μνημονιακούς» Νόμους τα προηγούμενα έτη.
-Την ίδια γνώμη υποστηρίζουν και αρκετοί νομικοί, γνωστοί σε όλη την επικράτεια.
-Πριν από μερικά χρόνια, ορισμένοι Ανθυπαστυνόμοι προσέφυγαν στα  διοικητικά δικαστήρια για να προαχθούν στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β εκμεταλλευόμενοι τα νομοθετικά κενά του ισχύοντος βαθμολογίου όπως αυτό άρχισε να ισχύει από 01.01.2009. Κάποιοι λοιπόν που κάνανε προσφυγή γίνανε και άλλοι που δεν κάνανε μείνανε Ανθυπαστυνόμοι.
-Επίσης, με διάφορες δικαστικές αποφάσεις έγιναν δεκτές σε πρώτο βαθμό αγωγές με τις οποίες διεκδικήθηκαν τα καταργηθέντα με τον Ν. 4093/2012 δώρα και επιδόματα αδείας δημοτικών υπαλλήλων, άρα γιατί όχι και σε μας, στα Σώματα Ασφαλείας; 
-Οι ομαδικές αγωγές που θα καταθέσουμε ως Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μέσω του δικηγορικού γραφείου του Γεωργίου Λάγου, έχουν κόστος μόλις είκοσι (20) ευρώ (μπορεί μέχρι το τελός και ακόμα λιγότερο), χωρίς οιαδήποτε άλλη αμοιβή ή ποσοστό επί των όσων καταβληθούν σε περίπτωση ευδοκίμησης των αγωγών.
-Άλλος τρόπος διεκδίκησης πέραν της διοικητικής προσφυγής δεν βλέπουμε να υπάρχει.  
-Σε τελική ανάλυση δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα στερήσει την ελπίδα και την πιθανότητα οι συνάδελφοί μου να κερδίσουν 2000€ με μοναδικό κίνδυνο να χάσουν 20€. 
Κλείνοντας, θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει ξεχωριστή δικη του κριτική ικανότητα η οποία θα τον οδηγήσει στο να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για το προσωπικό του συμφέρον!!!
Οποίος διεκδικεί μπορεί και να κερδίσει.
Οποίος δεν διεκδικεί δεν θα κερδίσει ποτέ τίποτα.

Νίκος Κορομηλάς 
Ταμίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια