Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μυθολογία της φενάκης- Ο ΠΕΡΣΕΑΣ της ΕΛΑΣ, ο Πήγασος χωρίς φτερά και η άχρηστη Ασφάλεια

Όταν στηρίζεσαι στη μυθολογία για να δημιουργήσεις το δικό σου ιστορικό μύθο, οφείλεις αν μη τί άλλο να γνωρίζεις τα στοιχειώδη, προκειμένου ο συνειρμικός παραλληλισμός να
πετύχει το επιδιωκόμενο επικοινωνιακά αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως εποικοδομήματος ουσίας ή απλής μυθοπλασίας.

Γιατί όταν το επιχειρείς αυτό, ο πιο πιθανώς κίνδυνος είναι να πέσεις θύμα αυτής καθεαυτής της μυθοπλασίας, η οποία οδηγεί σε τερατογένεση. Μία σύγχρονη Μέδουσα, αδελφή των Γοργόνων Σθενώ και Ευρυάλη, και των Γραιών Δεινώ, Ενυώ (τρόμος) και Πεφρηδώ, Και όποιος τις κοιτάζει καταπρόσωπο, απλώς πετρώνει.

Σε τί ακριβώς συνίσταται και προτάσσεται ως προοίμιο αναφοράς η μυθαγωγία; Με επειδή ακριβώς αποτελεί το απείκασμα του εγχειρήματος. Διαβάζοντας τα σχόλια και όσα υποτονθορίζουν μεταξύ τους οι αστυνομικοί για το μεγαλεπήβολο πανεθνικό σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ, το κοινό ζήτημα είναι πώς, με ποια και κυρίως με ποιους θα επιτευχθεί, άσε που οι αξιωματικοί ανεξαρτήτως βαθμίδας μεταμορφώνονται σε απλούς τοποτηρητές- επιβλέποντες και όχι επισπεύδοντες καθώς αναλαμβάνουν ιδιότητες εποπτών.

Είναι άλλωστε πασίγνωστη και πλέον πασίδηλη η άποψη του κ. αρχηγού για την χρησιμότητα κάποιων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων αυτές της Ασφάλειας. Θεωρούνται εν ολίγοις άχρηστες.

Το ζήτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι ότι, με αυτή την αναδιοργάνωση, με αυτή την ανακατανομή του προσωπικού, με αυτές τις υποχρεώσεις σε φυλάξεις στόχων και προσώπων, με τη σημαντική απίσχνανση του προσωπικού ελέω μή προσλήψεων και αποστρατειών, πότε, πού και με ποιους, χωρίς να μιλήσουμε για υλικοτεχνική υποδομή και μέσα, θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των περιπολιών; Εξ ου και η φενάκη. Το απογοητευτικό είναι ότι το γνωρίζει αυτό η ηγεσία, αλλά απλώς εθελοτυφλεί και στρουθοκαμηλίζει, μπροστά στον στόχο που αποτελεί η επικοινωνία της πρωτοβουλίας, ανεξαρτήτως επαναλαμβάνουμε βάσης κι εποικοδομήματος. Όλα στην άμμο.

Η πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις καταδρομική επιχείρηση στο τμήμα της ομόνοιας, καταδεικνύει απροκάλυπτα και με ενάργεια το σαθρό του όλου πράγματος. Σχέδια και διαταγές για περιπολίες υπήρχαν. δεν ανακάλυψε κάποιος την πυρίτιδα. Αλλά υπήρχε και πρόβλεψη για προσαρμογή στο πλαίσιο των λειτουργικών αναγκών και της καθημερινότητας.


του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια