Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

‘’ΧΥΤΑ Λευκίμμης, εκεί οπού το κρυφτούλι των ευθυνών δεν έσβησε ποτέ’’

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδιτσας


Το πρόβλημα της Κέρκυρας ισοδυναμεί με δράμα από όποια οπτική γωνία κι αν το δεις είναι τραγικό, πολυέξοδο και κουραστικό για όλους όσους έχουν έμμεση η άμεση εμπλοκή.

Το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν είναι πρόσφατο ούτε τοπικό, πολλές πόλεις πνίγονται μέσα στα ίδια τους τα σκουπίδια. Το ζήτημα όμως της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι ζήτημα Αστυνομικό μα ξεκάθαρα πολιτικό, με πολλές πτυχές στο παρασκήνιο κακοδιαχείρισης, ατολμίας και παρεμβάσεων.

Στην Κέρκυρα η ιστορία πηγαίνει τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω στο 2008, μια δεκαετία όμως μετά το πρόβλημα επανέρχεται δριμύτερο, μιας και η προσωρινή λύση που δόθηκε τότε με την χρήση του  ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά της και η Λευκίμμη ξαναφάνηκε στο προσκήνιο ως η επικρατέστερη λύση.

Σήμερα έχουμε ξανά διμοιρίες να φυλάνε τη διαδρομή των απορριμματοφόρων και «την ασφαλή παραμονή» των δεμάτων των σκουπιδιών, μιας και σ όλο αυτό το διάστημα όσες κυβερνήσεις κι αν ανέλαβαν τα ηνία της χώρας δεν κατάφεραν ή δεν ασχολήθηκαν για την οργάνωση μιας βιώσιμης, κοινά αποδεκτής και μακροπρόθεσμης λύσης για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η διαχείριση των σκουπιδιών έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια από τη χώρα που έδωσε τα φώτα της Δημοκρατίας και του πολιτισμού σε ολόκληρο των κόσμο, μα αντί για το αυτονόητο καθημερινά διασύρεται παραμένοντας σταθερά στις τάξεις των χωρών που αρνούνται να προοδέψουν πληρώνοντας βαριά πρόστιμα για αυτό.

Αν και το μάρμαρο ακριβό, πληρώνεται ανελλιπώς από τους απλούς πολίτες και τους Αστυνομικούς με τους μεν πρώτους να νιώθουν ποδοπατημένοι και ξεχασμένοι από την πολιτεία, με  τους μεν δεύτερους να νιώθουν ως μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα, με περιπτώσεις διμοιριών όπως της Καρδίτσας να έχουν εγκαταλείψει την οικογένειά τους και τις υπηρεσίες τους για πάνω από 15 μέρες μόνο αυτό το μήνα, εργάζονται υπερωριακά κάτω από αντίξοες συνθήκες καταστρατηγώντας κάθε εργασιακό κεκτημένο ώστε να καλύψουν σε κάθε γωνία της Ελλάδος ατολμίες διοικούντων…..

Αν τα πρόστιμα δεν ενοχλούν και τόσο τους έχοντες την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου τους, άραγε πόσο να τους ενοχλούν τα θύματα αυτής της ιστορίας;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, μετά την συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με την φυσική μας ηγεσία αναμένουμε να δούμε να γίνονται πράξη τα όσα ειπώθηκαν και κυρίως να μην τα ξαναδούμε να επαναλαμβάνονται.

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια