Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με ψευδάργυρο! Σε ποιες τροφές θα τον βρείτε;Ο ψευδάργυρος έχει ζωτικό ρόλο να διαδραματίσει στην κανονική ανάπτυξη και λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και είναι επίσης απαραίτητος για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιπλέον, αποτελεί ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη σύνθεση πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων (ένα συστατικό του DNA) στο σώμα. Η έλλειψη ψευδαργύρου στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ιατρικά προβλήματα, όπως η εξασθενημένη ανάπτυξη, τα δερματικά προβλήματα, η τριχόπτωση και οι μολύνσεις. Μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά, διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αναπτύσσεται και διορθώνει τους ιστούς του σώματος.

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται φυσικά σε πολλά διαφορετικά τρόφιμα. Εδώ είναι μια λίστα με είδη τροφίμων πλούσια σε ψευδάργυρο.


Αβγά

Ο ψευδάργυρος βρίσκεται φυσικά στους κρόκους αβγών και η συγκέντρωση ψευδαργύρου είναι υψηλότερη στα αβγά από ό,τι στα περισσότερα τρόφιμα. Ένα πρωινό που περιέχει αβγά, όχι μόνο δίνει στην ημέρα σας ένα ξεκίνημα, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα ψευδαργύρου.


Φύτρο σιταριού

Το φύτρο σιταριού ή το σπορέλαιο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια υγιεινή διατροφή. Το φύτρο σίτου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που περιέχουν βιταμίνες Β, φώσφορο, ψευδάργυρο, σίδηρο, σελήνιο και κάλιο.

Σιτηρά

Τα ενισχυμένα δημητριακά είναι γνωστό ότι αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την καθημερινή ανάγκη σε βιταμίνες και μέταλλα.

Σκόρδο

Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως για σκοπούς αρωματισμού στο μαγείρεμα και στην ιατρική για χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει μέτρια επίπεδα φυσικού ψευδαργύρου. Εκτός από τον ψευδάργυρο, το σκόρδο έχει υψηλά επίπεδα μαγγανίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου.


Σπόροι κολοκύθας

Οι περισσότεροι από εμάς πετάμε τους σπόρους κολοκύθας. Αυτοί οι σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου. Μια μερίδα 100 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας μπορεί να εκπληρώσει τις καθημερινές απαιτήσεις σε ψευδάργυρο. Για να λάβετε τη μέγιστη ποσότητα ψευδαργύρου, φάτε τα ωμά.

Κρέας

Εάν τρώτε κρέας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, η πιθανότητα ανεπάρκειας ψευδαργύρου θα είναι πολύ μικρότερη. Τα τρόφιμα από κρέας είναι ένα από πιο πλούσια τρόφιμα σε ψευδάργυρο. Το βόειο κρέας, το αρνί, το χοιρινό κρέας, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι κρέατα που έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση ψευδαργύρου. Ωστόσο, θα πρέπει να ασκείστε, ενώ την καταναλώνετε λόγω του υψηλού επιπέδου χοληστερόλης και λίπους.


Σουσάμι

Το σουσάμι αναγνωρίζεται ως υγιές, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, τρόφιμο. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε πολλά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι σουσαμιού αντί για σιτάλευρο σε σφολιατοειδή ή στο ψωμί να συμπεριλάβετε σουσάμι.

Τα προαναφερθέντα είναι μερικά τρόφιμα που διαθέτουν την υψηλότερη ποσότητα φυσικού ψευδαργύρου και είναι μια πολύ καλή προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα.


Πηγή: iatronet.gr
_