Σεμινάριο: Αντιμετωπίζοντας τις Ειδικές Μαθησιακές ΔυσκολίεςΟι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Απασχολούν σημαντικό αριθμό μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, θεραπευτών και κυρίως ερευνητών από διάφορους επιστημονικούς χώρους.

Στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει παρατηρηθεί μια έντονη ενασχόληση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις λεγόμενες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες αποτυπώνονται και συχνά ταυτίζονται με την έννοια της δυσλεξίας.

Μέσω του σεμιναρίου «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία», που διοργανώνουν τα κέντρα «Διά…Λόγου Τέχνη» σε συνεργασία με το «Διάδρασις», οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τη φύση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και τα πυρηνικά χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, καθώς και να διαχωρίζουν τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από τα μαθησιακά ελλείμματα. Ακόμη, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες μέσω των Workshop να προβούν σε διαδικασίες ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και στην ανάπτυξη τεχνικών παρέμβασης και προγραμμάτων παρέμβασης.

Στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, ο κύκλος των σεμιναρίων ξεκινά με θέμα: «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
 • Εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής
 • Ειδικούς ψυχικής υγείας
 • Λογοθεραπευτές
 • Εργοθεραπευτές
 • Γονείς
 • Φοιτητές των εν λόγω επαγγελμάτων και 
 • κάθε ενδιαφερόμενο

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Μαρία Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη».

Μαζί της θα παρευρίσκονται:
 1. Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, Επόπτης Τμήματος Εργοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
 2. Γεωργία Καδά, Λογοθεραπεύτρια, Επόπτρια Τμήματος Λογοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
 3. Κατερίνα Καλογεροπούλου, Παιδοψυχίατρος

Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Διάδρασις» δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν και γονείς ΔΩΡΕΑΝ έτσι ώστε να έχουν γνώση και οι ίδιοι για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές και για ποια περίπτωση παιδιού.

Μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά σεμινάριο και το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου 250 ευρώ συνολικά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e mail: seminaria@dialogoutexni.gr.   

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 5757050. Υπεύθυνες επικοινωνίας κ. Κάβουρα και κ. Παπιεμίδογλου.
_