Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Εκκληση για λύση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ από τον πρύτανη

Έκκληση να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απηύθυνε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας κατά

την προσφώνησή του στον επίσημο εορτασμό της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 106ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Πόλης και του Έπους του '40 που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Δεν είναι ζήτημα πολιτικής θεώρησης η τήρηση των νόμων, είναι υποχρέωση όλων μας αλλά κυρίως αυτών που έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα και την εκ του νόμου αρμοδιότητα να παρέμβουν», είπε στην ομιλία του ο κ. Μήτκας, προσθέτοντας ότι «το Αριστοτέλειο, καθώς πλησιάζει τα 100 από ιδρύσεως, στέκεται όρθιο και ονειρεύεται παρά, τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει». Και, «προσπαθεί να αποτινάξει τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, απαιτεί όμως από την κοινωνία και την πολιτεία να ξαναθυμηθούν ότι λειτουργούμε όχι ως κέντρο διαφθοράς ή ανομίας αλλά ως ναός της γνώσης, ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου".

Την τελετή άνοιξε η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον αντιπρύτανη Οικονομικών του ΑΠΘ, καθηγητή Νικόλαο Βαρσακέλη, με θέμα: «Από τη χρεοκοπία στο έπος: 1893-1912, 1932-1940».

Στη συνέχεια, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ερμήνευσε το μουσικό έργο του Aaron Copland, σε μεταγραφή για την Ορχήστρα από τον Λέοντα Δημονικόλα, καθώς και αποσπάσματα από το έργο του Βασίλη Τενίδη «Εισαγωγή 1940, βασισμένη σε μελωδίες που τραγουδήθηκαν τον καιρό του Αλβανικού Έπους». Την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διηύθυνε ο Δημήτρης Δημόπουλος.

πηγή: Πρώτο Θέμα

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια