Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτολογοκρισία των νεοναζιστών βουλευτών στη δίκη: Κρύβουν τις Ερωτήσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο!


Εχουμε ήδη γράψει, ότι από τις 14 Σεπτέμβρη οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ άρχισαν να καταθέτουν έγγραφα για τους βουλευτές της. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας
καταθέτουν προς ανάγνωση εκατοντάδες Ερωτήσεις νεοναζιστών στη Βουλή, η πλειοψηφία των οποίων είχε υποβληθεί μετά τις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Τον Σεπτέμβρη έγιναν τέσσερις συνεδριάσεις (στις 14, 19, 20 και 26), κατά τις οποίες ολοκληρώθηκε η ανάγνωση Ερωτήσεων των νεοναζιστών βουλευτών Γερμενή (Καιάδα) και Γρέγου και του πρώην βουλευτή Αρβανίτη, ενώ από την τελευταία συνεδρίαση άρχισε η ανάγνωση Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων του Ηλιόπουλου. Οπως τονίσαμε, στόχος τους είναι να εμφανίσουν τη ΧΑ σαν νόμιμη και ήρεμη κοινοβουλευτική δύναμη που απεχθάνεται τη βία.

Απ’ αυτή τη διαδικασία, όμως, μέσω της οποίας κωλυσιεργούν την πρόοδο της δίκης, προέκυψε και κάτι άλλο, που σποτελεί έμμεση ομολογία ενοχής των νεοναζιστών. Ο Καιάδας, Γρέγος, ο Ηλιόπουλος, πέρα από τη συμμετοχή τους σε φασιστικό «ακτιβισμό» και εγκληματική δράση, κατέθεσαν στη Βουλή δεκάδες Ερωτήσεις και Επίκαιρες ερωτήσεις με σκληρό ρατσιστικό περιεχόμενο. Ομως οι υπερασπιστές τους Χρ. Τσάγκας και Α. Δημητρακόπουλος, που είναι στελέχη της ΧΑ, δεν περιέλαβαν καμιά από αυτές τις ρατσιστικές Ερωτήσεις στα πακέτα που κατέθεσαν στο δικαστήριο για να αναγνωστούν!

Δεν είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς τη σκοπιμότητα αυτής της αυτο-λογοκρισίας.

Προσπαθούν να εμφανίσουν τους νεοναζιστές βουλευτές ως ανθρώπους που αποποιούνται το ρατσιστικό τους παρελθόν, που σημαδεύτηκε μάλιστα από δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών (μιλώντας με νομικούς όρους, από ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, όχι μόνο μεταναστών). Ετσι, προσπαθούν να χτίσουν για τους βουλευτές το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την τέλεση των πράξεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανά διαστήματα ο φίρερ και τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές. Τέτοια δήλωση είχε κάνει ο Μιχαλολιάκος στη συνέντευξη που έδωσε στον Χατζηνικολάου τον Σεπτέμβρη του 2015 (είναι η συνέντευξη, στο τέλος της οποίας, για πρώτη φορά και χωρίς να ρωτηθεί, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα). Ανάλογη δήλωση έκανε ο «σκληροπυρηνικός» Λαγός, σε συνέντευξη που έδωσε στις 28 Σεπτέμβρη του 2018 απ’ αφορμή τα πέντε χρόνια από τη σύλληψή του).

Ο Καιάδας έχει καταθέσει 45 ερωτήσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο. Αυτό το διαπιστώσαμε διαβάζοντας από την ιστοσελίδα της Βουλής (ενότητα: «Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου») όλες τις ερωτήσεις του, που μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη του 2018 έφτασαν τις 1.250. Λειτουργία παράνομου χώρου λατρείας Πακιστανών, Κρούσματα ηπατίτιδας Α και Β σε κέντρα κράτησης, Συμμορία αλλοδαπών διακινούν ναρκωτικά, Πληγή στον τουρισμό η εισδοχή «λαθρομεταναστών», Παράνομη απασχόληση αλλοδαπών ως προσωπικό φύλαξης σε δημόσιες υπηρεσίες, Για παραβίαση των Τούρκων στο Αιγαίο και για τα αιτήματα των Τούρκων να κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια, Για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, Για την αστυνόμευση του Εβρου, Για την επικινδυνότητα των Ρομά, Για τα κέντρα κράτησης των αλλοδαπών κτλ.

Ο Καιάδας έκοψε και τρεις από τις Επίκαιρες Ερωτήσεις που έχει υποβάλει. Για την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» που υποτίθεται ότι έγινε σε βάρος του, στο Μαρούσι στις 19 Νοέμβρη του 2016 (κατατέθηκε στις 6 Δεκέμβρη και ήταν να συζητηθεί στις 16 Δεκέμβρη του 2016, αλλά δε συζητήθηκε λόγω κωλύματος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ν. Τόσκα). Για το τέμενος στο Βοτανικό (κατατέθηκε στις 4 Φλεβάρη και συζητήθηκε στις 7 Φλεβάρη του 2013). Και για την ιθαγένεια και τις δημοτικές εκλογές (κατατέθηκε στις 17 Δεκέμβρη και συζητήθηκε στις 20 Δεκέμβρη του 2012).

Οπως είναι γνωστό, ο Καιάδας βάφτισε «απόπειρα ανθρωποκτονίας» έναν προπηλακισμό που δέχτηκε από αντιφασίστες στο Μαρούσι. Και πήγε το θέμα στη Βουλή. Η Επίκαιρη Ερώτηση δε συζητήθηκε, λόγω κωλύματος του Τόσκα, όμως ο Καιάδας δεν επιχείρησε να την καταθέσει ξανά, όπως είχε δικαίωμα. Προφανώς, δεν ήθελε να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Η πιθανότητα μεγάλης δημοσιότητας υπάρχει στις περιπτώσεις των Επίκαιρων Ερωτήσεων, γιατί αυτές συζητούνται στην Ολομέλεια, ενώ οι Ερωτήσεις απαντώνται γραπτά στους βουλευτές σε διάστημα 30 ημερών, αν το θελήσουν οι υπουργοί. Αυτή την επίκαιρη ερώτηση, λοιπόν, ο υπερασπιστής του Καιάδα Χρ. Τσάγκας (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και ο ίδιος) δεν την κατέθεσε στο δικαστήριο για να αναγνωστεί, μολονότι ανάμεσα στ’ άλλα έγραφε: «Το Σάββατο 19/11/2016 (…) βρισκόμουν στην περιοχή του Αμαρουσίου μαζί με φιλικά πρόσωπα. (…) Ξαφνικά μας πλησίασε μια ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κραδαίνοντας ρόπαλα, σιδερένιους  λοστούς και φιάλες με δακρυγόνο υγρό, επετέθηκε σε εμένα και στους παρευρισκόμενους απρόκλητα, προσπαθώντας να καταφέρουν δολοφονικά κτυπήματα τόσο σε εμένα όσο και στους συνοδούς μου. Δέχθηκα πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι με λοστούς…».

Γιατί ο Καιάδας δεν κατέθεσε στο δικαστήριο για ανάγνωση αυτή την Επίκαιρη Ερώτηση, ενώ υποτίθεται ότι δέχτηκε πολαπλά χτυπήματα με λοστούς στο κεφάλι; Γιατί δεν κατέθεσε ιατροδικαστική έκθεση που να πιστοποιεί τους ισχυρισμούς του; Δύο είναι οι λόγοι.

Πρώτον, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός του Καιάδα στο κεφάλι και μάλιστα με λοστούς. Αν υπήρχε τέτοιος τραυματισμός, μπορεί τώρα να μη ζούσε. Δεύτερον, γιατί η ανάγνωση αυτής της Επίκαιρης Ερώτησης θα απέβαινε σε βάρος των υπερασπιστικών ισχυρισμών των νεοναζιστών, καθώς οι συνήγοροί τους, κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας για τις δολοφονικές απόπειρες των χρυσαυγιτών κατά των αιγύπτιων ψαράδων και των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ισχυρίζονταν ότι δεν υπήρξε απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί!

Για τη θεμελίωση του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας δεν απαιτείται να είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός. Απαιτείται η ύπαρξη ανθρωποκτόνου δόλου. Η ύπαρξη ανθρωποκτόνου δόλου αναδείχτηκε από τις καταθέσεις  των μαρτύρων κατηγορίας-θυμάτων, από τα φονικά όπλα που κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν οι νεοναζιστές και από τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστησαν τα θύματα των άγριων φασιστικών επιθέσεων τις νύχτες της 12ης Ιούλη του 2012 και της 13ης Σεπτέμβρη του 2013.

Ούτε τις Επίκαιρες Ερωτήσεις για το τέμενος στο Βοτανικό και για την ιθαγένεια και τις δημοτικές εκλογές κατέθεσε ο συνήγορός του, παρότι την πρώτη Επίκαιρη Ερώτηση ο Καιάδας τη θεώρησε υψίστης σημασίας, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης θεώρησε εξαιρετικά σημαντικό το ζήτημα της ιθαγένειας και πρότεινε να ψηφιστεί νόμος που θα καταργεί την ιθαγένεια λόγω γέννησης και φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα.

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και δεκάδες Ερωτήσεις του Γρέγου και του Ηλιόπουλου που δεν κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Οι νεοναζιστές προσπαθούν να κρύψουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο, φορώντας το κοστούμι των αγνών και έντιμων κοινοβουλευτικών ανδρών. Πλην όμως, ματαιοπονούν. Με την τακτική της απόκρυψης των ρατσιστικών και εθνικοφασιστικών Ερωτήσεών τους έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατηγορία.

eksegersi.gr

_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια