Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα καταλάβεις αν οι πόνοι στο στομάχι σου οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση;


Όταν νιώθεις πόνο και ανακάτεμα στο στομάχι, τότε ο νους σου τις περισσότερες φορές πάει στην τροφική δηλητηρίαση.

Πριν αρχίσεις, όμως να κάνεις σενάρια και να ανησυχείς, διάβασε πώς θα καταλάβεις ότι έχεις πάθει τροφική δηλητηρίαση. Όλους τους μύθους!

Αν το φαγητό δεν είναι καλά πλυμένο ή μαγειρεμένο σχολαστικά, τότε ορισμένα μικρόβια που ζουν σε αυτό μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Παράλληλα, τα μικρόβια μπορεί να μεταφερθούν ακόμη και από το μαχαίρι ή από την επιφάνεια στην οποία κόβεις τα τρόφιμα. Αλλά για να καταλάβεις ότι έχεις πάθει τροφική δηλητηρίαση πρέπει να καταλάβεις και πώς αυτή μπορεί (και δεν μπορεί) να προκληθεί.

Πώς θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι έχεις πάθει τροφική δηλητηρίαση; Παρακάτω ακολουθούν οι πιο διαδεδομένοι μύθοι!

Τι έφαγα τελευταία φορά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιρρίπτουν τις ευθύνες στο τελευταίο τρόφιμο που έφαγαν και τους πείραξε. Αλλά αυτό είναι λάθος. Η τροφική δηλητηρίαση εμφανίζεται όταν παράγονται τοξίνες στο έντερο και αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, ακόμα και εβδομάδες μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματα!

Όσοι είναι vegeterian δεν παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση

Λάθος! Μια έρευνα έδειξε πως οι περισσότερες περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης προέρχονται επειδή το φαγητό δεν μαγειρεύεται καλά! Και αυτό μπορεί να συμβεί ό,τι τρόφιμο κι αν φας. Και όσον αφορά τα λαχανικά, τότε θα πρέπει να τα πλένεις πολύ καλά και να τα κόβεις προσεκτικά!

Το χρώμα του φαγητού μαρτυρά πολλά

Νομίζεις ότι το φαγητό έχει χαλάσει εξαιτίας του χρώματός του. Αλλά μην εμπιστεύεσαι πάντα τα μάτια σου. Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι κατάλληλο για κατανάλωση, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα θερμόμετρο.

Πλύνε το κρέας πριν το καταναλώσεις

Δώσε προσοχή όταν καθαρίζεις το φαγητό. Το να ξεπλένεις το κρέας, το κοτόπουλο και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα δηλητηρίασης από τα τρόφιμα!

Το ψυγείο λύνει όλα τα προβλήματα

Νομίζεις ότι το ψυγείο λύνει όλα τα προβλήματα; Σκέψου το ξανά! Η ψύξη και η κατάψυξη απλώς καθυστερούν την αναπαραγωγή των παθογόνων στα τρόφιμα. Δεν την σταματούν εξ ολοκλήρου. Απλώς «παρατείνει» για λίγο τη ζωή στο φαγητό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το φαγητό δεν χαλάει όταν είναι για καιρό στο ψυγείο, καθώς τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν και σε χαμηλές θερμοκρασίες.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια