Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμφανής Αστυνόμευσης και εικονική πραγματικότητα

Διαβάστε την ανακοίνωση των Αστυνομικών Κεφαλονίας και Ιθάκης: Από σήμερα ξεκινά  σε εφαρμογή το σχέδιο και οι διαταγές που εκδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες με θέμα την εμφανή
αστυνόμευση και έχουν ισχύ σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας . Μάλιστα οι εν λόγο περιπολίες είναι ήδη καταχωρημένες και σε ηλεκτρονική μορφή (POL). Στην διεύθυνση αστυνομίας Κεφαλονιάς την οποία εκπροσωπούμε ως συνδικαλιστικός φορέας  θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα –ζητήματα  τα οποία καθιστούν πραγματικά αδύνατη την υλοποίηση στην πράξη των πρόσφατων διαταγών με τίτλο « εμφανής αστυνόμευση».

1) είναι επαρκής οι αστυνομικές δυνάμεις ώστε να υπάρχει υπηρεσιακή δυνατότητα εκτέλεσης περιπολιών σύμφωνα με τις διαταγές σε όλο το νησί ( βόρειος και νότιος τομέας ) όλο το εικοσιτετράωρο 

2) Μπορεί τα τμήματα τόσο της έδρας όσο και τα περιφερειακά να λειτουργήσουν χωρίς αξιωματικούς υπηρεσίας σχεδόν όλες τις βάρδιες  αφού το ίδιο προσωπικό διατάζεται να ασκήσει επισταμένως και αποκλειστικά τα καθήκοντα των περιπολιών της εμφανούς αστυνόμευσης . Πως θα αναπληρώνονται οι υπηρεσιακές ανάγκες ( προανακρίσεις , δικογραφίες, εισαγγελικές παραγγελίες , αιτήματα πολιτών κ.α).

3) μπορεί να κλείνουν τα περιφερειακά τμήματα (Σάμης και Παλικής και Ιθάκης )και οι μοναδικοί αστυνομικοί υπάλληλοι να εκτελούν περιπολίες αρκετά μακριά από τις υπηρεσίες αφήνοντας τες έκθετες  .

4) μπορεί να γίνονται περιπολίες στην Ιθάκη με έναν αστυνομικό.

5) ο υπάρχων υλικοτεχνικός εξοπλισμός μπορεί να υποστηρίξει τις περιπολίεςεπιβαρύνοντας τα οχήματα με εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά.

6) Υπάρχουν διαθέσιμες δαπάνες  για καύσιμα , ελαστικά , επισκευές αφού τα ποσά αυτά θα πολλαπλασιαστούν . Τα υπάρχοντα  υπηρεσιακά οχήματα οριακά λειτουργούν στην Κεφαλονιά  (πχ. Το Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές ανάγκες με ένα λειτουργικό περιπολικό εκατοντάδων χιλιομέτρων)

7) οι αξιωματικοί στο βαθμό αστυνομικοί επαρκούν για να εκτελούν καθήκοντα επόπτη. Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση αξιωματικοί να είναι συνεχώς στην υπηρεσία χωρίς ωράριο και με πολλαπλά καθήκοντα.

8) ισχύουν ή δεν ισχύουν οι νόμοι και οι κανονισμοί του σώματος όπου προβλέπονται και περιγράφονται τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του αστυνομικού προσωπικού , μπορεί να εκτελεί ταυτόχρονα πολλαπλά καθήκοντα (αξιωματικού υπηρεσίας , οδηγού, περιπολίας , σκοπού κατ/τος κ.α)

9) η πολυσυζητημένη ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί στην πράξη και δεν θα αρκούμαστε μόνο στην δήλωση των διοικήσεων ότι την εφαρμόζουν.

10) μέχρι πότε το αστυνομικό προσωπικό θα περιμένει 15 και 20 ημέρες να πάρει μια ημερήσια ανάπαυση (ρεπό ) ,μέχρι πότε και συστηματικά θα εκτελεί υπηρεσίες διπλών νυχτερινών και γενικά μέχρι πότε θα παραβιάζεται συστηματικά και κατ εξακολούθηση το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

11) πότε θα ελευθερωθούμε από το κυνήγι των αριθμών στους αστυνομικούς στόχους. Είναι αληθινά τα νούμερα που παρουσιάζονται ως αστυνομικό έργο ή μόνο αριθμητικά .

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική αστυνομία και λίγο ή πολύ υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρα.  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής :

Δεν γνωρίζει η ηγεσία όλα αυτά τα διαχρονικά και μεγάλα προβλήματα , μέχρι πότε θα τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, πότε θα στελεχωθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες , οι αριθμοί των κενών οργανικών  δεν έχουν καμία σημασία .

Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη  οι τελευταίες διαταγές και οι σχεδιασμοί που αφορούν την εμφανής αστυνόμευση όλο το εικοσιτετράωρο σε όλο το νησί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με κάποιες σύγχρονες εφαρμογές –συσκευές της Microsoft  (εικονικής πραγματικότητας ) όπου μπορεί ο πολίτης να μεταφέρεται σε έναν κόσμο 3Dκαι εκεί θα μπορεί να βλέπει να ακούει και να αντιλαμβάνεται αστυνομικές περιπολίες.

                                                                  

                                                                     Ζητάμε



1-Από την φυσική και πολιτική ηγεσία  να τροποποιήσει τις διαταγές που αφορούν την εμφανής αστυνόμευση και να προσαρμόσει τις διαταγές  στις δυνατότητες και τις δυνάμεις σε κάθε αστυνομική διεύθυνση ξεχωριστά.

2-να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και να αυξηθούν οι εισαγωγές αστυνομικών  στις σχολές .

3- Να απαλλαγούμε από την μάστιγα των αριθμών και της ποσότητας που σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζει την πραγματικότητα ( κοινό μυστικό όλων) .

4- να τηρούνται οι Νόμοι και οι κανονισμοί του Σώματος καθόσον και τα όρια ελαστικότητας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

  

Ή ένωση μας θα συνεχίσει να περιγράφει την αληθινή εικόνα να προασπίζεται τα με Νόμο θεμελιωμένα δικαιώματα των αστυνομικών και θα καταγγέλλει πλέον  προς κάθε αρμόδιο  συνεχής ,συστηματικές και επίμονες παραβιάσεις των Νόμων και των κανονισμών του Σώματος.                     

                                                                                  

                                                                                                  Αργοστόλι 15 Οκτωβρίου 2018 



              Ο πρόεδρος                                                               ο Γεν. Γραμματέας





ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                                        ΠΑΣΧΑΚΗΣ Δημήτριος

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια