Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, κατά την αποχώρησή του από

τα ανακριτικά γραφεία μετά την απόφαση για προφυλάκιση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του, Σταυρούλα Κουράκου.

Οι δυο προφυλακιστέοι θα περάσουν την νύχτα στην ΓΑΔΑ και το πρωί αναμένεται να οριστούν από τον εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν.

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας και η σύζυγός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με ομόφωνη απόφαση ανακριτών και αρμόδιου εισαγγελέα, μετά από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που αποδίδονταν κατά το κατηγορητήριο με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι απολογίες ξεπέρασαν το 24ώρο, αφού κράτησαν δύο μέρες, σε καθαρό χρόνο. Ο Γιάννος Παπαντωνίου απάντησε σε «καταιγισμό» ερωτήσεων που του απηύθυναν η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγέλλου, μαζί με την αρμόδια εισαγγελέα. Εκεί ο πρώην Υπουργός επιχείρησε να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, που απαρτίζεται από 650 σελίδες.


Συγκεκριμένα, ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του και ζημίωσε το Δημόσιο, καθώς υποστήριξε ότι το δημόσιο συμφέρον θα είχε πληγεί στην περίπτωση ακύρωση της σύμβασης.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Σταυρούλα Κουράκου, η οποία φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του, αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με την υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι μετά από «πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα η μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα». Αρνητική στην κατηγορία ότι ο σύζυγός της αποδέχτηκε παράνομες πληρωμές ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

πηγή: ant1news.gr
_