Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Αν δεν μπορείτε.... διατάξτε Ε.Δ.Ε. στους εαυτούς σας

Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πιστεύαμε ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ ξανά να ξεδιπλώσουμε σε διαμαρτυρία το πανό «ΟΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ»,  μετά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών με όπλο καλάσνικοφ το 2017 στη Χαριλάου Τρικούπη . Όμως τα γεγονότα μας διέψευσαν αφού οι δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών δεν έχουν τελειωμό.
     Η πρόσφατη επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας απέδειξε ότι κάποιοι παρακρατικοί κύκλοι επιζητούν την κοινωνική αποσταθεροποίηση μέσω νεκρού αστυνομικού. Οι λόγοι που η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο είναι σε όλους γνωστοί και τους έχουμε παραθέσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Όλοι όμως οι λόγοι μπορούν να ενσωματωθούν σε μια φράση….. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ….. Μια έλλειψη που έχει αποθρασύνει τους ΄΄γνωστούς και φίλους΄΄, οι οποίοι εκτελούν με επιτυχία την αποστολή τους για αποσταθεροποίηση, διάλυση του κοινωνικού ιστού, απαξίωση των αρχών, εξευτελισμό των θεσμών, καταβαράθρωση των αξιών, φορώντας μάλιστα το ιδεολογοπολιτικό μανδύα των τάχα αναρχικών ριζοσπαστών. Άξιος ο μισθός αυτών των νοσηρών υποκειμένων!!!
     Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όμως υποτίθεται ότι με το πέρασμα των χρόνων θα έπρεπε να υπήρχε ομαλοποίηση και όχι όξυνση των φαινομένων βίας στο κέντρο της Αθήνας, ούτε αύξηση των ΄΄ άβατων ΄΄, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, λεηλάτησεις  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τα οποία αποτελούν ορμητήρια και χώροι προπαρασκευής κακουργηματικών πράξεων.
     Δυστυχώς στην έλλειψη πολιτικής βούλησης έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία αντιμετώπισης της παραπάνω παθογένειας από την Φυσική ηγεσία, η οποία αναλώνεται στις διαταγές αφειδώς Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων, αναζητώντας τις πιθανές ευθύνες των συναδέλφων, ικανοποιώντας ακούσια έτσι άλλα κέντρα που θέλουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς, μόνιμους φταίχτες. Άραγε πόσες ΕΔΕ έχουν διαταχθεί για ευθύνες των υψηλών κλιμακίων του Αρχηγείου μας; Οι αποστρατείες αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Εμείς το μόνο που έχουμε είναι η φωνή και η παρουσία μας δίπλα στους συναδέλφους μέλη μας. Όπως είμασταν από την πρώτη στιγμή στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. όταν τραυματίστηκαν αστυνομικοί μετά τη δολοφονική επίθεση.
     Η δυναμική και αυθόρμητη παρουσία συναδέλφων έξω από Α.Τ. Ομονοίας μετά το κάλεσμα της Ένωσης μας σε διαμαρτυρία, υποδηλώνει ότι είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που δέχεται ο κλάδος μας. Η παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκου,  μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας καθώς και των προεδρείων των άλλων ενώσεων της Αττικής απέδειξε ότι είμαστε συντεταγμένοι  σε ένα αραγές μέτωπο απέναντι στη βία, από όπου κι αν προέρχεται.
     Η επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γεροβασίλη, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη, της τομεάρχη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ. Βουλευτή κ Χριστοφιλοπούλου καθώς και εκπρόσωπων άλλων κομμάτων, αποτελεί για εμάς θετικό γεγονός. Άλλωστε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου είναι πυλώνες της δημοκρατίας, υπεύθυνοι για τη λύση του προβλήματος πλην όμως και υπεύθυνοι για τη δημιουργία του, με την ανοχή τους. Για όσους ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους, μάλλον στρουθοκαμηλίζουν αφού στα δημοκρατικά καθεστώτα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι αυτά που νομοθετούν. Το κάλεσμα μας άλλωστε ήταν ανοιχτό για όλους χωρίς αποκλεισμούς . Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε μια Αστυνομία κλεισμένη στο καβούκι της, γιατί  ο απομονωτισμός εξυπηρετεί μόνο αυτούς που μας θέλουν στη γωνία, παρίες της κοινωνίας Θέλουμε τα ζητήματά μας να αποτελούν και ζητήματα όλης της κοινωνίας και όχι μόνο θέματα για εσωτερική κατανάλωση.
     Μας δημιουργείται όμως εύλογα η απορία. Θα παρέλαζε άραγε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έξω από το Α.Τ. Ομονοίας αν δεν είχαμε κινητοποιήσει τόσους συναδέλφους και δεν προκαλούνταν τόσο έντονο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ; Πόσες φορές στο παρελθόν έχουν επισκεφθεί τα αστυνομικά τμήματα πολιτικοί για να διαπιστώσουν τα προβλήματα τους;
     Το πρόβλημα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο ζητά διακομματική συναίνεση  και συνεννόηση και επ’ ουδενί δεν μπορεί να είναι πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων.
     Για εμάς η ασφάλεια των συναδέλφων και κατ’ επέκταση η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχικό μέλημα και σκοπός. Για κάποιους δυστυχώς η ζωή του αστυνομικού δεν έχει μεγάλη αξία. Επειδή ακόμα πιστεύουμε ότι ζούμε στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία, διάνθησε τα δημοκρατικά ιδεώδη και όχι στην εμπόλεμη ζώνη της Βαγδάτης και της Συρίας, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έστω και την ύστατη ώρα σε ένα ειλικρινές διάλογο για ένα μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα τυφλής βίας.
     Σε μια κομβική στροφή για την χώρα μας η ανομία έχει και δυσμενείς αναπτυξιακές συνέπειες αφού ενισχύει την οικονομική ύφεση και δεν ελκύει τις επενδύσεις που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.
     Τέλος καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση και προσοχή γιατί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι και πολυποίκιλοι, ενώ τα μέσα που τους παρέχει η πολιτεία για την προστασία τους είναι αντιστρόφως ανάλογα.
     Η Ένωση Αθηνών θα είναι αρωγός στους συναδέλφους μας χωρίς να υποστείλει στιγμή τη σημαία του αγώνα και των διεκδικήσεων ενός ασφαλούς και σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, είτε απευθυνόμενη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς που έχουν την ευθύνη για αυτές τις συνθήκες, είτε στις υπηρεσίες, δίπλα στην εκτέλεση βάρδιας του καθενός μας.
Επιτελούς πράξτε τα αυτονόητα!!!
Αν δεν μπορείτε…. διατάξτε ΕΔΕ στους εαυτούς σας!!!


                                                           Για το Δ.Σ.
                      - Ο -                                                     - Ο -
                  Πρόεδρος                                          Γεν. Γραμματέας                                     
         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια