Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ήταν ένας απλός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα''


Από το facebook Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Ο συνάδελφος μας Αξιωματικός του Λιμενικού Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν πραγματικά ένας Ήρωας. Με το σκάφος του έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανοικτά της Λέσβου.

Τον Δεκέμβριο του ’15 βραβεύτηκε για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που σέβεται και προστατεύει την αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Αποτέλεσε έτσι την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος σήμερα. Την εικόνα ενός σωστού επαγγελματία Αξιωματικού, που υπηρετεί τους Ανθρώπους που έχουν ανάγκη και χρήζουν προστασίας.

Ήταν ένας απλός άνθρωπος, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα. Χωρίς ωράριο, με άριστο επαγγελματισμό και χαμηλές αποδοχές.

Έγινε και ήρωας του ντοκιμαντέρ «4.1 Miles», το οποίο είναι υποψήφιο για Οσκαρ. Με την προβολή του ντοκιμαντέρ όλοι είδαν την τραγωδία που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. «Οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα τι συμβαίνει».

«Οι άνθρωποι φτάνουν με ακατάλληλες για πλεύση βάρκες, με ακατάλληλα σωσίβια για τα παιδιά. Τους θεωρούμε μελλοθάνατους, από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να χάσουν τη ζωή τους. Δεν γίνεται να εξοικειωθείς με αυτό».

Άλλωστε ήταν και ο ίδιος γέννημα θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας.

Με τον αδόκητο θάνατο του, έφερε ξανά στη σωστή βάση και διάσταση την έννοια του Ήρωα Αξιωματικού.

Η Δράση Αστυνομικών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του συνάδελφου μας.

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια