Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε με το βραβείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τα βραβεία του διεθνούς πολιτιστικού συλλόγου Το Καφενείο Των Ιδεών απονεμήθηκαν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στη Σαλαμίνα. Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και νήσων. Ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες και ξένους βραβευθέντες τιμήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης με χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



 Ο σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο Ντίνο Κουμπάτη για την τιμή στο πρόσωπο μου, Ευχαριστώ επίσης θερμά τον συνάδελφο Γιώργο Μανικα ο οποίος μου παρέδωσε την περγαμηνή και το χρυσό μετάλλιο. Ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Γιάννη Μαρωνίτη ο οποίος όπως ανέφερε ο Γ. Τσούκαλης του ανέβασε τον πήχη. Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα ευτυχίας ανάμεσα σε εκλεκτούς φίλους καρδιάς όπως ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης, ο επίσης βραβευθείς τραγουδιστής Γιάννης Πετρόπουλος. Ο αγώνας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία συνεχίζεται.



 Μετά από το ρεκόρ της προσωπικής συμβολής μου στην επιστροφή 15.350 αρχαιοτήτων στην χώρα μας θεωρώ ότι ο πήχης διαρκώς ανεβαίνει πιο ψηλά».



_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια