Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θέμης Καλαμάτας: Ο Συνδικαλισμός είναι ο Αγώνας των ταπεινών και των αδικημένων

Δημοσιεύουμε άρθρο του Θέμη Ι. Καλαμάτα, Προέδρου Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου και Υποψηφίου με τον Νέο Συνδυασμό " οι ΑΞΙΝΑ-Σ": Δεν θα έγραφα ποτέ αυτό το άρθρο αν δεν
είχα εργαστεί στα νιάτα μου ( και πριν πετύχω την εισαγωγή μου στην Ελληνική Αστυνομία) ως εργάτης, οικοδόμος, σερβιτόρος και αγρότης.
Δεν θα είχα το ηθικό ανάστημα ούτε το λογικό δικαίωμα να ομιλώ για Αγωνιστικό ή Μάχιμο Συνδικαλισμό αν η φλόγα των πρώτων αγώνων της νιότης μου δεν κατακτούσε την ψυχή μου κι αν δεν διαμόρφωνε αποφασιστικά την ώριμη σκέψη μου.
Αναλογικά με τον Συνδικαλισμό του ευρύτερου Τομέα και με βάση την εμπειρία και τον αγώνα ο Συνδικαλισμός στην Αστυνομία είναι υπόθεση των Αστυνομικών Υπαλλήλων και των χαμηλοβάθμων ( Υπαξιωματικών και Αξιωματικών) μιας και είναι οι πλέον αδικημένοι κάθε φορά σύμφωνα με την  θέση τους.
Να προχωρήσω αναλύοντας λίγο την σκέψη μου. 
Εμείς οι Ανώτεροι Αξιωματικοί εκ των πραγμάτων και εκ της θέσεώς μας είμαστε αντικειμενικά η λεγόμενη Διοίκηση.
Διοικούμε για πολλά χρόνια τις Υπηρεσίες μας άρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ( έχοντας αυτοπρόσωπη αντίληψη) τα προβλήματα του υφισταμένου μας προσωπικού ( Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ανθυπαστυνόμων και Αξιωματικών μας).
Πώς λοιπόν θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας από Συνδικαλιστικής (άρα ηθικής απόψεως ) αν δεν το αποδείξουμε  έμπρακτα;  Ένα ηθικό και όχι ρητορικό ερώτημα βρήκε την απάντηση του στο Ψηφοδέλτιο των Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου- Συναδέλφων ( ΑΞΙΝΑ-Σ).
Το Ψηφοδέλτιο με το οποίο θα  κατέλθουμε στις Εκλογές του Νοεμβρίου δίνει μια ηχηρή απάντηση,  με το να ενώνει  ουσιαστικά τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος μεταξύ των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών σηματοδοτώντας μια άποψη που πάντα βροντοφώναζα επί πολλά έτη: "Ενότητα, Ενότητα, Ενότητα..."
Στην σύνθεση του Νέου Ψηφοδελτίου μας οι Υπαξιωματικοί καταλαμβάνουν τα 3/ 7 γεγονός που ουδέποτε συνέβη αυτό σε Εκλογές Αξιωματικών.
Ναι θέλουμε να ενώσουμε την  φωνή μας με αυτή των Υπαξιωματικών μας.
Το σύνολο δε των Υπαξιωματικών μας αθροιστικά με τους λεγόμενους Κατωτέρους Αξιωματικούς καταλαμβάνει τα 6/ 7 του Ψηφοδελτίου μας. ( αυτό κι αν είναι τόπος στην Νέα Γενιά Αξιωματικών- όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου απ την πρώτη ημέρα της συνδικαλιστικής δράσεως μου).
Είναι αυτή η μεγάλη απόδειξη που έρχεται να συναντηθεί με ολόκληρη την Υπηρεσιακή και Θεσμική μας στάση καθώς και στο Αγωνιστικό και Μάχιμο προφίλ μας.
Είναι η ηθική βάση που κτίζεται απ την καρδιά του αληθινού Συνδικαλιστή.
Τιμούμε τον λόγο μας και δεν μένουμε στο μέχρι τώρα έργο μας.
Προχωράμε με Όραμα στον δρόμο της Προοπτικής και της Ευθύνης.
Για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των Αστυνομικών που εργάζονται στον δρόμο, στα Μέτρα Τάξεως, στις Διμοιρίες, στα Γήπεδα, στα περιπολικά.
Το Ψηφοδέλτιο μας είναι μια έμπρακτη δήλωση ηθικής συμπεριφοράς και στάσης.
Ένα τίμιο Ψηφοδέλτιο, ένας αναλογικός συνδυασμός Εμπειρίας και Θάρρους.
Αξίζουμε την προσοχή σας, αξίζουμε την ορθή ανάγνωση της καρδιάς μας και του ήθους μας....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Το Ψηφοδέλτιο μας αξίζει την αναγνώριση όλων όσων γνωρίζουν τι θα πει ΑΔΙΚΗΜΈΝΟΣ κι όλων όσων ασυμβίβαστα και θαρραλέα ΤΟΛΜΟΎΝ ΑΛΗΘΙΝΟΎΣ ΑΓΏΝΕΣ.
Με εκτίμηση
Θέμης Ι. Καλαμάτας
Επικεφαλής Συνδυασμού ΑΞΙΝΑ-Σ



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια