Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση τής ΠΟΑΣΥ για την Αίτηση Συμμόρφωσης των Ομοσπονδιών

Διαβάστε την ενημέρωση από την ΠΟΑΣΥ: Συζητήθηκε χθες το μεσημέρι, ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κοινή Αίτηση Συμμόρφωσης των
Ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, για να διαπιστώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό τη συμμόρφωση ή μη της Διοίκησης στην απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία κρίθηκαναντισυνταγματικές οι διατάξεις του ειδικού μισθολογίου των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η συζήτηση έγινε ύστερα από το υπ’αριθμ. 3/2018 Πρακτικό Συνεδριάσεως του ως άνω Συμβουλίου, το οποίο διαπίστωσε καταρχήν τη μη συμμόρφωση του Υπουργού Οικονομικών προς την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και κάλεσε το Υπουργείο να συμμορφωθεί.
Το Ελληνικό Δημόσιο δεν παραστάθηκε, πλην όμως απέστειλε έγγραφα ότι υφίσταται εγγραφή κονδυλίων στα σχέδια προϋπολογισμού για την καταβολή των αναδρομικών, ενώ για την Ομοσπονδία παραστάθηκε – όπως πάντα – ο νομικός μας σύμβουλος Χαρ. Μπουκουβάλας.
«Μεταξύ πολιτικού λόγου, ακόμα και πρωθυπουργικού, και υλοποίησης των υπεσχημένων υπάρχει χάσμα», τόνισε ο κ. Μπουκουβάλας. «Μέχρι στιγμής κανένας νόμος και καμία κανονιστική πράξη δεν έχουν δημοσιευτεί για την επιστροφή των αναδρομικών», συμπλήρωσε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και ικανοποιημένος και για αυτήν τη δικαστική ενέργεια.
«Η Ομοσπονδία  μάχεται! Δεν θα ησυχάσουμε εάν οι Έλληνες αστυνομικοί δεν δουν λεφτά στην τσέπη τους από τα αναδρομικά των μισθολογίων από το 2012 καθώς και νέο μισθολόγιο που να επιτρέπει στα στελέχη μας να ζουν στοιχειωδώς αξιοπρεπώς, όπως εξάλλου όρισε επανειλημμένως το ΣτΕ », δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρ. Γερακαράκος.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια