Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επικίνδυνη σπείρα που λήστευε κοσμηματοπωλεία στα χέρια της ΥΔΕΖΙ

Λίγο πριν χτυπήσουν ξανά, κατάφεραν τα στελέχη της Ασφάλειας να εξαρθρώσουν επικίνδυνη σπείρα ληστών κοσμηματοπωλείων. Τα πέντε μέλη της, τρεις Ρομά και δύο υπήκοοι
Αλβανίας, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, έχουν χτυπήσει πέντε κοσμηματοπωλεία στη Χαλκίδα, την Τρίπολη, δύο στους Αγίους Αναργύρους και ένα στην Πανεπιστημίου.
Οι αστυνομικοί, κατά την παρακολούθηση των κακοποιών, είδαν ότι έκαναν κατόπτευση καταστήματος στα σύνορα Νέας Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης.
Σύμφωνα με τις αρχές, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή. Ο αρχηγός έδινε τις εντολές, που κανένας δεν μπορούσε να αμφισβητήσει. Ο καθένας είχε τον ρόλο του και ακολουθούσαν πιστά το σχέδιο.

Αρχηγός ένας 33χρονος από την Αλβανία, δραπέτης φυλακών, ο οποίος επέλεγε τους στόχους και έδινε όλες τις εντολές.
Κομβικό ρόλο έπαιζε και ένας 29χρονος, ο οποίος έβρισκε τα επιχειρησιακά οχήματα, τον οπλισμό και τα σπίτια- καβάτζες.

Πάντοτε είχαν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Ακόμα και όταν έκαναν τη ληστεία με την απειλή πιστολιών, είχαν σε τσάντες τα καλάσνικοφ, για να τα χρησιμοποιοήσουν σε περίπτωση... συνάντησης με αστυνομικούς. Όπως στην ληστεία της οδού Πανεπιστημίου, όπου χτύπησαν την κόρη της ιδιοκτήτριας.

Πάντοτε ακολουθούσαν το ίδιο σχέδιο.
Ένα από τα μέλη, φορούσε την πανάκριβη μάσκα σιλικόνης, για να μοιάζει με ηλικιωμένο και να του ανοίγουν τις πόρτες ασφαλείας στα κοσμηματοπωλεία. Στη συνέχεια εισέβαλαν οι συνεργοί του και λήστευαν ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Φρόντιζαν συχνά να αλλάζουν αυτοκίνητα και δεν μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνά τους την ώρα της ληστείας. Ορμητήριο είχαν διαμέρισμα στο Ζεφύρι, όπου κανόνιζαν τις λεπτομέρειες και απ'όπου έφευγαν για τα χτυπήματά τους.

Χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους:
- "φωτογραφία" έλεγαν τη μάσκα σιλικόνης
- "ρόδα" το αυτοκίνητο
- "ομίχλη" το σύστημα καπνού
- "σκεπή" το σπίτι - καβάτζα.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν πως η λείας τους ξεπερνά τα οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Μανώλης Ασαριώτης

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια