Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας;

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Το Ενωτικό Κίνημα (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού
Θεσσαλονίκης, έπειτα από έντονα παράπονα πολλών Αστυνομικών και από σχετική έρευνα που έκαναν τα μέλη του σε αρκετές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις υφιστάμενες Υπηρεσίες επιπέδου Υποδιεύθυνσεων και Τμημάτων των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενημερώνει πως και πάλι, δυστυχώς, διαπιστώθηκε πως δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας σε όλες ανεξαιρέτως τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα ενώ, ξεκάθαρα και δεσμευτικά για τη Διοίκηση, προβλέπεται, βάσει του άρθρου 1 παράγραφο 7 του π.δ. 394/01 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους Αστυνομικούς- ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 14:00 ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 06:00, δυστυχώς, αυτό δεν τηρήθηκε για χθες Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.
Σήμερα, Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, το πρόγραμμα εργασίας – ανακοίνωση υπηρεσίας δεν εκδόθηκε, παρότι ρητά αυτό προβλέπει η διάταξη του άρθρου 1 του π.δ. 394/0 σε πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, σε διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ Θεσσαλονίκης, σε Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τροχαίας της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Υπηρεσίες Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανωτέρω διάταξη του νόμου, καλούμε τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης να διατάξει, σε όλες τις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας του, την υποχρέωση για την τήρηση της εβδομαδιαίας έκδοσης υπηρεσίας και να κάνει τον έλεγχο για ποιες Υπηρεσίες δεν εκδόθηκαν και ανακοινώθηκαν οι εβδομαδιαίες υπηρεσίες, κάτι που δημιουργεί πολύ σοβαρά προσωπικά, ιδιωτικά και οικογενειακά προβλήματα στους εργαζόμενους Αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Στη σύγχρονη εποχή οφείλουμε ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές να κάνουμε τις νόμιμες παρεμβάσεις μας για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών απο πλευράς της φυσικής ηγεσίας. Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κα Υπουργό και την κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον κο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις παρεμβάσεις τους ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή μας.
Θεσσαλονίκη, 5 Οκτώβριου 2018
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης


_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια