Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος για τα ΤΕΜΕΣ Αττικής και Βέροιας

Ξεκίνησε χθες το πρωί η λειτουργία του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, σε
Αττική και Βέροια, για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019.
Στην έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους σπουδαστές με παραινέσεις και κατευθύνσεις για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, δίνοντας παράλληλα τις ευχές του για μια γόνιμη και παραγωγική φοίτηση.
Παράλληλα στη Βέροια παρουσία της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνης Παπακώστα – Σιδηροπούλου, τελέστηκε αγιασμός και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε Τελετή Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
Στις τελετές χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων, με μέριμνα του οποίου πραγματοποιήθηκε η διακομιδή και εναπόθεση για προσκύνημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αρτεμίου.
Σύντομους χαιρετισμούς και ομιλίες απηύθυναν, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας.
Τα Θυρανοίξια τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων Αργύριος Δημόπουλος ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Νίκη Καρατζίουλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, Διονύσιος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.
Επιπλέον, παρευρέθηκαν διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
Ακολούθησε απονομή χειροποίητης σκαλιστής εικόνας από τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Διονύσιο Κούγκα στον δωρητή και συντελεστή της ανέγερσης του Ιερού Παρεκκλησίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας SOUKOS ROBOTS ΑΒΕΕ, Κωνσταντίνο Σούκο ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση στους προσκεκλημένους.
Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 22-10 έως 30-11 θα παρακολουθήσουν το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) στην Αττική, (31) Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και (3) στελέχη της Αστυνομίας της Κύπρου, ενώ στο παράρτημα της Σχολής, στη Βέροια, το Τμήμα θα παρακολουθήσουν (40) Αξιωματικοί του Σώματος.
Αττική

Βέροια

_