Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αισχρή κι αποτρόπαια σκύλευση- κερδοσκοπία πάνω στους νεκρούς από το Μάτι- Καταγγελία για ανόσιο σκάνδαλο από πυροσβέστες με "σκοτεινή" ανάθεση σε γραφείο τελετών


Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν όλα μπορούν να θυσιαστούν, να σκυλευτούν και να μιάνουν μνήμες νεκρών και τις ψυχές των συγγενών τους στο βωμό της
κερδοσκοπίας. Σύμφωνα με καταγγελία προς το bloko.gr διεπράχθη τεράστιο ανοσιούργημα πάνω στη διαχείριση και μεταφορά των σορών από το θυσιαστήριο τους στο Μάτι, στο νεκροταφείο του Σχιστού και στους ειδικούς νεκροθαλάμους απόθεσης θυμάτων μαζικών απωλειών.

Κι όλα αυτά να συμβαίνουν το ίδιο βράδυ επί της ουσίας του θρήνου, του σπαραγμού και των κατάμαυρων ιζημάτων της εθνικής τραγωδίας. Όπως αποκαλύπτει το bloko.gr, για τη μεταφορά έγινε αποδεκτή προσφορά γραφείου τελετών ύψους 62.198,40 ευρώ. Ακόμη και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η τακτική που θα έπρεπε ν' ακολουθηθεί θα ήταν οι στοιχειώδεις τηλεφωνικές κλήσεις σε τρία με τέσσερα γραφεία, να ζητηθούν προσφορές και να επιλεχθεί ο μειοδότης. Όμως, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, αυτό ουδέποτε έγινε. Επιπλέον, όταν εμφανίστηκε ιδιοκτήτης γραφείου τελετών από τη Ραφήνα, ο οποίος προθυμοποιήθηκε ν' αναλάβει την εργολαβία, διώχθηκε εκποδών. Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να έκανε αναφορά για πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που τελικά συμφωνήθηκε με ιδιοκτήτη γραφείου τελετών που βρίσκεται κάπου στο κέντρο της Αθήνας. (Τα στοιχεία αμφότερων είναι στη διάθεση του bloko.gr).

Εμείς, ως bloko.gr σε συνεργασία με τους συναδέλφους- συνεργάτες από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", Κατερίνα Σουλιώτη και Εύη Γιαρκιά, κάναμε το αυτονόητο. Επικοινωνήσαμε ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και ρωτήσαμε ποια προσφορά θα έκαναν στην περίπτωση που είχαν ερωτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα, ότι οι σοροί ήταν ήδη τοποθετημένοι μέσα στους μαύρους νεκρόσακους από τους πυροσβέστες που εκτέλεσαν το μακάβριο καθήκον τους.

Οι απαντήσεις υπήρξαν καταθλιπτικά για την κοινωνική αποσύνθεση αποκαρδιωτικές. Κάποιοι αλτρουιστές είπαν ότι θα το έκαναν χωρίς κανένα αντίτιμο, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν έμειναν στα λόγια αλλά έκανα εθελοντικές προσφορές με τηλεφωνικές επικοινωνίες τη νύχτα της ανθρωποθυσίας, όμως απορρίφθηκαν. Άλλοι, μίλησαν για αντίτιμο που προοδευτικά έφτασε το ανώτερο ύψος των 12.000 ευρώ. Τότε γιατί προτιμήθηκε το συγκεκριμένο γραφείο; Άγνωστο γιατί; Όλοι οι ιδιοκτήτες συνομολογούν ότι γύρω από τις αναθέσεις υπάρχει όχι μόνο οσμή, αλλά δεδομένη αποφορά σκανδάλου, με  συνεργατικές ενώσεις αξιωματικών και γραφεία τελετών, με σεσημασμένους για παλιότερα αδικήματα ιδιοκτήτες (δεν αφορά στην προκειμένη περίπτωση), για γραφεία χωρίς νεκροφόρες και ειδικά οχήματα αλλά που εκμισθώνουν από άλλα γραφεία όταν αναλαμβάνουν με απευθείας εντολές τις εργολαβίες κ.ά. Αληθινός ζόφος και βόρβορος στυγνής και μιασμένης κερδοσκοπίας.

Αλήθεια, μπροστά στο μέγεθος αυτών των καταγγελιών πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός; Θα αναζητηθούν τα πραγματολογικά ηθικά δεδομένα της υπόθεσης και οι πιθανοί υπαίτιοι ανθρωποφάγοι ακόμα και πάνω από μία υπόθεση που δεν άφησε ασυγκίνητο και αδρανή απέναντι στο μέγεθος της τραγωδίας;


Διαβάστε την εντολή για την οικονομική αποζημίωση του ανάδοχου γραφείου τελετών, ο οποίος μάλιστα όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ακόμη δεν έχει λάβει τα χρήματα που του αναλογούν.



του Γιώργου Καραϊβάζ







_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια