Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ για το μεταναστευτικό ζητά ο Δημήτρης Παδιώτης


Η έκταση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος είναι τεράστια. Όπως αποδείχτηκε, οι ατελείωτες ροές μας βρήκαν εντελώς απροετοίμαστους και τώρα το βάρος έχει πέσει στις πλάτες του
Έλληνα Αστυνομικού.
Ως συνδικαλιστής και επικεφαλής της παράταξης ΕΝΑ, βασική μου επιδίωξη είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Βόρειας Ελλάδας που έχουν αναλάβει την διαχείριση του προσφυγικού. Ωστόσο, η Ομοσπονδία μας για ακόμα μια φορά δρα διαχωριστικά και αντιμετωπίζει το ζήτημα επιφανειακά. 

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το ότι σ’αυτήν την τόσο σημαντική χρονική συγκυρία, αποφάσισε να αιτηθεί συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος παρουσία μόνο τεσσάρων Ενώσεων, αποκλείοντας Ενώσεις που εμπλέκονται άμεσα με το μεταναστευτικό; 
Δυστυχώς, αυτή η εμφανής και διαρκής συντεχνιακή αντίληψη έχει υποβιβάσει το ρόλο της ΠΟΑΣΥ απέναντι στους συνομιλητές της. Το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να αναδειχτεί σε πανελλαδικό επίπεδο και να συνεργαστούν όλα τα Υπουργεία για να δοθούν οριστικές λύσεις. 

Η Ομοσπονδία οφείλει να βρίσκεται στο κέντρο των γεγονότων, να γίνει γέφυρα συνομιλιών, ανάδειξης των προβλημάτων και να ενεργεί για όλους τους συναδέλφους, και όχι μόνο για τους ημέτερους.
Ως πρώτο βήμα σε μια μεγάλη προσπάθεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ πρέπει να συνεδριάσει στον Έβρο, παρουσία όλων των Προεδρείων της Βόρειας Ελλάδας και να παρθούν αποφάσεις από κοινού.
Αυτή την διεκδίκηση μου ελπίζω να συμμερισθούν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ
Δημήτρης Παδιώτης,
μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας  της ΠΟΑΣΥ







_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια