Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Γύρισαν» τα κοντέρ στις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Αθανάσιος Νταβούρας, με αφορμή την επικινδυνότητα -λόγω παλαιότητας- του στόλου των μοτοσικλετών της
Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.). Οι μηχανές της ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται στους δρόμους από το 2010 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της Ομάδας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας και μέχρι σήμερα, με εξαίρεση 2-3 καινούργιες μηχανές, όλες οι παλιές μοτοσικλέτες κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους.
«Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. “ακροβατούν” οδηγώντας μηχανές που έχουν ξεπεράσει τα 165.000 χλμ» τονίζει στην «Ε» ο κ. Νταβούρας. «Είναι οι αστυνομικοί που έχουμε την απαίτηση να φθάσουν νωρίτερα από τα περιπολικά, πρώτοι εκεί που τους καλεί ο πολίτης, αλλά με αφορμή την κατάσταση των μοτοσικλετών είναι οι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο».
ΕΚΚΛΗΣΗ
Η κατάσταση του στόλου περιγράφεται και εγγράφως σε υπομνήματα της ΕΑΛ που εδώ και χρόνια βρίσκονται στη διάθεση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Χαρακτηριστικά για τις μοτοσικλέτες αναφέρεται πως «η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. διαθέτει μοτοσικλέτες άνω των 100.000 χιλ/τρων και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να κινηθούν με τέτοιο όχημα δύο αναβάτες γρήγορα και με ασφάλεια όταν τέτοια μηχανή δεν είναι ούτε για βόλτα». 
 «Τα τελευταία χρόνια» διευκρινίζει ο κ. Νταβούρας «η όποια ανανέωση του στόλου στηρίζεται σε δωρεές φορέων και πολιτών όπως και οι συντηρήσεις πολλές φορές γίνονται με τη βοήθεια ιδιωτών. Γι’ αυτό και καλούμε τους φορείς να μας βοηθήσουν. Για να είναι ασφαλής ο πολίτης πρέπει να είναι ασφαλής και ο αστυνόμος.
Ο πολίτης ορθά απαιτεί την άμεση συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά πρέπει να γνωρίζει και τις συνθήκες στις οποίες καλούνται οι αστυνομικοί να ανταποκριθούν, να ξέρει με ποιον στόλο ενεργεί η ΕΛ.ΑΣ., αυτά είναι “χιλιόμετρα που σκοτώνουν”» καταλήγει ο κ. Νταβούρας. Σημειώνοντας για μία ακόμα φορά την ανάγκη στήριξης των φορέων του νομού.
ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ
Ανάλογη είναι και η κατάσταση πολλών περιπολικών που έχουν ξεπεράσει τα 500.000 χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το «Ανακριτικό» όχημα του Τμήματος Τροχαίας ελλείψει πιστώσεων για συντήρηση, εδώ και 8 μήνες παραμένει ακινητοποιημένο ενώ οι ανάγκες του Τμήματος Τροχαίας «καλύπτονται» από «Ανακριτικό» αυτοκίνητο του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων το οποίο έχει συμπληρώσει περισσότερα από 800.000 χλμ.
ΕΣΠΑ
Να σημειωθεί ότι ο στόλος αναβαθμίσθηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ανάλογη απόφαση και για το τρέχον ΕΣΠΑ έλαβε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός που θα εξοπλίσει ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική με νέα οχήματα, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Με αφορμή ωστόσο και τις τηρούμενες διαδικασίες, τα νέα οχήματα δεν αναμένεται να παραληφθούν νωρίτερα από διάστημα 15 μηνών.


eleftheria.gr
_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια