Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έμμεση δικαιολογιτική βάση στους κουκουλοφόρους - του Κανέλλου Νικολάου

Στην   εκπομπή της 16/10/2018 “Δεύτερη ματιά” στην ΕΡΤ, η κεντρική παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, Κατερίνα Ακριβοπούλου, αναφερόμενη στην επίθεση κουκουλοφόρων στο
Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, το παρουσίασε ως το Τμήμα που ελέγχεται και θεωρείται “αμαρτωλό”.

              Μίλησε για συμπεριφορές των τελευταίων χρόνων και “περιστατικά” σχετικά με απάτες, εκβιασμούς, τοκογλυφία, προστασίες, ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση κρατουμένων. Στη συνέχεια το παρουσίασε να έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ισχυρίσθηκε ότι αποδείχτηκε να έχουν γενικά οι αστυνομικοί οι οποίοι και ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

          Αυτή η κυρία που   εργάζεται σε κρατικό κανάλι, που πληρώνεται από το φορολογούμενο πολίτη της χώρας, δείχνει πως δυσκολεύεται να κρατήσει τα προσχήματα και να αποφύγει τον ιδεοληπτικό λόγο.  Μάλιστα, ενώ υποτίθεται πως είναι εναντίων των κουκουλοφόρων, φροντίζει άμεσα να τους απλώσει δίκτυ προστασίας και δικαιολογητικής βάσης, προσπαθώντας με τα λεγόμενα της να τους προσφέρει ασυλία αλλά -και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο- εμμέσως να δικαιολογήσει την πράξη τους.

         Θα περίμενε κανείς από την ΕΡΤ να είναι μία ελεύθερη, ακομμάτιστη φωνή. Μια πραγματικά ελεύθερη τηλεόραση.
         Τουναντίον, δημοσιογράφοι όπως η κυρία Ακριβοπούλου πολλάκις προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

       Κανείς  όμως δεν έχει δικαίωμα με ελαφρά την καρδία να χαρακτηρίζει συναδέλφους αστυνομικούς.
       Οι συνάδελφοι αυτοί υπηρετούν στο κεντρικότατο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που φτάνουν το 40%, αλλά με το φιλότιμο αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετούν τον πολίτη.


           Τα λεγόμενα της ίσως χρήζουν εξέτασης για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και οι υπηρετούντες στο Τμήμα Ομονοίας χρειαστεί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διαφυλάξουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τους.

Κανέλλος Νικολάου
Γενικός Γραμματέας 
Ένωσης Αξιωματικών Αττικής










_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια