Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί συμβαίνει με την εκπαίδευση ΔΙ.ΑΣ & το Κ.Ι.Θ της Γ.Α.Δ.Θ - Κείμενο αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr


 Είμαι αστυνομικος και υπηρετώ στη Θεσ/νίκη. Δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του γεγονότος ότι λείπουν κάποιες ιατρικές ειδικότητες από το Κεντρικό Ιατρείο Αστυνομίας της Θεσ/νίκης, να αποφασίζουν για ιατρικά προβλήματα που άπτονται συγκεκριμένης ειδικότητας, γιατρός ο οποίος δεν έχει καμία σχεση (έχει άλλη ειδικότητα ή είναι γενικός παθολόγος) και να ταλαιπωρεί τους αστυνομικούς ασθενείς.

 Στα ΚΙΘ Θεσσαλονίκης λείπουν αρκετές ειδικότητες και η πιο σημαντική αυτή του Ορθοπεδικού. Για το λόγο αυτό ο ασθενής που έχει πρόβλημα ορθοπεδικός φύσεως, λαμβάνει παραπεμπτικό και μεταβαίνει στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 ΓΣΝ για εξέταση.

 Στα ΚΙΘ της ΓΑΔΘ παρατηρείται το φαινόμενο οι γιατροί, που δεν έχουν σχέση με την συγκεκριμένη πάθηση, λόγο ειδικότητας,  να μη δέχονται τις γνωματεύσεις των ειδικευμένων στρατιωτικών ιατρών του 424 ΓΣΝ με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Και το πιο τραγικό δεν δέχονται τις γνωματεύσεις των ασθενειών των οποία τα πάραπεπτικα για εξέταση έχουν υπογράψει αυτοί. Και συγκεκριμένα, αστυνομικοί που δηλώσαν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, κατά την διάρκεια μιας εκπαιδευσης ΔΙ.ΑΣ παραπεφθηκαν από τα ΚΙΘ στο 424 ΓΣΝ για να εξεταστούν από ειδικευμένο ιατρό (ορθοπεδικό), ώστε να γνωματεύσει για την κατάσταση της υγείας τους. Την επόμενη μερα, φέρνοντας οι ασθενείς  αυτές τις γνωματεύσεις, όμως τα ΚΙΘ και συγκεκριμένα γιατροί αλλης ειδικοτητας που δεν εχουν σχέση με ορθοπαιδικη δεν τις δέχθηκαν, χωρίς να αιτιολόγησουν αυτες τις πράξεις και τους παραπέμπει εκ νέου στο 424 ΓΣΝ για να τους εξετάσει ο ορθοπεδικός και να γνωματεύσει εκ νέου, σε μια πάθηση για την οποία είχε γνωματεύσει πριν μια μερα.
 Όλα αυτά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς και επίσης σοβαρά προβλήματα και με το 424 ΓΣΝ, διότι αν από εδώ και πέρα πηγαίνουν αστυνομικοί για εξετάση μπορεί να μη τους δέχονται, όπως έχει γίνει στο παρεθλον.
Επίσης και κατά παρελθόν πάλι δεν δέχονταν γνωματεύσεις  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με τον νοσοκομείο και με τους γιατρούς εκεί, το οποίο είχε αντίκτυπο στους συναδελφους και στην υγεία τους.

 Κάποιος πρέπει να δει αυτό το θέμα με τις οδηγίες και αποφάσεις των ιατρών του ΚΙΘ της ΓΑΔΘ, γιατί υπάρχουν παρά πολλά παράπονα και από άλλους συναδελφους για συμπεριφορά, για ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού από συγκεκριμένο ιατρό, για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των πρωινών ιατρειων, με το πρόσχημα ότι ΔΕΝ έχουν μηχανήματα και υλικά κτλ. και με τη λειτουργείς των επιτροπών χορηγήσεις αναρρωτικών και ειδικά με την ΑΥΕ.

Ενω βεβαια το σωματείο μας δεν βλεπουμε να παρεμβαίνει αντίθετα μαλλον τους  στηρίζει!
Σήμερα Τεταρτη πήγαμε 8 η ώρα πρωί παλι όλοι στα πολυιατρεια. Κατέβηκε ένας αστυνόμος από την εκπαίδευση μας πήρε παρουσίες και μας έστειλε με ένα συνάδερφο με βανακι από το Αστυν.  Μέγαρο παλι  στο 424 και σε ερώτηση μας για παραπεμπτικα σήμερα αλλά και γνωματεύσεις από χθες μας απάντησε ότι έχουν σταλεί όλα με φάκελο στον διευθυντή του 424. Πήγαμε εκεί στην αρχή είπε σε έναν αντιπρόσωπο από εμάς που πήγε στο γραφείο του ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάνε στα χαρτιά οι ανώτεροι μας και να περιμένουμε έξω να μας δώσει ένα χαρτί και να φύγουμε. Περνούσε η ώρα και βγήκε ο υπασπιστής του και είπε στον συνάδερφο ότι τελικά θα πάμε στα εξωτερικά ιατρεία να εξεταστούμε από 3 στρατιωτικους γιατρούς και μας μάζεψε και μας πήγε με τα παραπεμπτικα των ΚΙΘ σας στα εξωτερικά ιατρεία όπου τα πρωτόκολλα και μας είπε να περιμένουμε να μιλήσουν οι γιατροί με τον διευθυντή και μετά θα έρθουν να μας εξετάσουν.... Τελικά μετά από μιση με μια ώρα ήρθαν και μας είπαν ότι δεν θα εξεταστειτε, φεύγετε και τα έγγραφα θα σταλούν όλα υπηρεσιακα και για περαιτέρω θα ενημερωθούμε από τα πολυιατρεια μας!Μετα μας πήρε το βανακι, γυρίσαμε μέγαρο και από την εκπαίδευση έστειλαν το ακυρωτικό για την εκπαίδευση αλλά μας είπαν να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα πολυιατρεια μας.... Οπου μετά από λίγο βγήκαν και μας είπαν ότι φεύγετε και από αύριο κανονικά στις υπηρεσίες σας...
Ο παραλογισμός στο μεγαλειο του....
Μετα με απειλητικό ύφος στο μεγαρο καποιοι ανώτεροι μας μας είπαν σε εντονο βάναυσο ύψος πως τον αλλον μηνα θα ξαναερθετε....
Ενω στην εκπαίδευση  απειλησαν εκ νεου οτι  αν κάποιος δεν ανεβει στην μοτοσυκλέτα θα του γίνει εδε για αρνηση εντολής, παρότι ορισμένοι δεν εχουν δίπλωμα  ή ειχαν πρόβλημα ιατρικό.
Αυτο ολο  που εγινε  θύμησε το γνωστό καψόνι!!!!
Τελικά σήμερα βγηκε σημα που κόβει μερικούς από την εκπαίδευση και αναδρομικα απο Δευτέρα!!!!
Ενώ βεβαία τελικα σήμερα βγηκε διαταγή
Παρακαλω αγαπητό Bloko που στηρίζετε τους Αστυνομικούς και το δίκαιο μα δημοσιευθεί η επιστολή μου και ας κρίνουν για τη βασιμότητα αυτων που λεμε ενώ αρκετοί συναδελφοι θελουν να υποβάλλουν αναφορές ακομα και στον Εισαγγελέα για το δίκαιο τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Εμάς αδικημένος
Αστ/κας Θεσ/νικης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια