Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις δίαιτες αποτοξίνωσης – Κάνουν όσα υπόσχονται;



Σίγουρα έχετε ακούσει ή δει πολλές φορές φράσεις όπως: «Αποτοξινωθείτε σε επτά ημέρες με τη δίαιτα των smoothies».

Ή «Πιείτε νερό με λεμόνι για τρεις ημέρες και το σώμα σας θα αποβάλλει τις τοξίνες».

Είναι ωραία όλα τα παραπάνω για τις δίαιτες αποτοξίνωσης, όμως πόσο πραγματικά ισχύουν; Εν συντομία, οι δίαιτες αποτοξίνωσης δεν αποδεικνύεται πως κάνουν αυτό το οποίο ισχυρίζονται: να απομακρύνουν δηλαδή τις τοξίνες από το σώμα μας.

Τι περιλαμβάνουν;

Εξαρτάται από τη κάθε δίαιτα ξεχωριστά, μιας και είναι δεκάδες. Κάποιες περιλαμβάνουν νηστεία ή εξ’ ολοκλήρου κατανάλωση υγρών. Κάποιες άλλες επιτρέπουν κάποια τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά. Είναι συνήθως σύντομες και άρα όχι ιδανικές για να τις ακολουθήσει κανείς για αρκετό διάστημα.

Πώς θα νιώσω αν τις κάνω;

Θα πεινάτε και μπορεί να νιώσετε αδυναμία, ανάλογα με το εκάστοτε πλάνο αποτοξίνωσης και τη διάρκειά του πλάνου αυτού. Αρκετός κόσμος δεν νιώθει καλά σε πολύ χαμηλές θερμιδικά και «στερημένες» σε θρεπτικά συστατικά διατροφές, με κάποιες από τις παρενέργειες να περιλαμβάνουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας, χαμηλό σάκχαρο, κράμπες στους μυς, κούραση, ζαλάδα και ναυτία.


Κάνουν δουλειά;

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, τότε μια δίαιτα αποτοξίνωσης θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά, αλλά αυτά τα κιλά θα είναι κατά κύριο λόγο από απώλεια υγρών και υδατανθράκων και όχι από λίπος. Τα «εύκολα» αυτά κιλά που θα χάσετε, κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθουν μόλις ξεκινήσετε να τρώτε ό,τι τρώγατε και πριν.

Αν στόχος σας είναι να «αποτοξινωθείτε», μη χάνετε χρόνο και χρήματα σε βότανα, κάψουλες και περίεργους χυμούς. Το σώμα είναι… μανούλα στο να ξεφορτώνεται τις τοξίνες με τη βοήθεια των νεφρών, του εντέρου και του συκωτιού, τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν για να απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες. Επίσης, οι τοξίνες δεν «φορτώνονται» σε κανένα όργανο του σώματος, επομένως δεν πρόκειται να τις ξεφορτωθείτε με καμία δίαιτα αποτοξίνωσης.

Πώς θα αποτοξινωθώ;

Αν θέλετε πάση θυσία να ξεκινήσετε μια προσπάθεια «αποτοξίνωσης» του σώματός σας υπάρχει τρόπος.

Αρχικά, περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές και τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη και αντικαταστήστε τις με μη επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι και άπαχο κρέας.

Επίσης, κόψτε τις ανθυγιεινές συνήθειες όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα. Το καλύτερο; Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν με μηδενικό κόστος ή ακόμα και όφελος για το πορτοφόλι σας, ιδιαίτερα στο κομμάτι του καπνίσματος και του αλκοόλ.


Πηγές: Web MD, livescience.com, in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια