Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λύση για την αποφυγή απόρριψης των μοσχευμάτων ανακάλυψαν Κινέζοι επιστήμονες


Κινέζοι επιστήμονες βρήκαν μια πιο αποτελεσματική λύση, σε σχέση με την υπάρχουσα, για τις περιπτώσεις μεταμόσχευσης ήπατος, που  το σώμα απορρίπτει το μόσχευμα, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους ασθενούς.

Η απόρριψη του μοσχεύματος αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μεταμοσχεύσεις. Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα χορηγούνται απευθείας σε ασθενείς μετά την εγχείρησή τους για την αναχαίτιση των κυτταροτοξικών Τ-κυττάρων. Ωστόσο, η άμεση χορήγηση αυτών των φαρμάκων από το στόμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες.

Πειράματα που έγιναν σε κύτταρα ποντικιών έδειξαν ότι όταν το ίδιο φάρμακο ενσωματώνεται, σε υδρογέλες - κολλώδεις ημίρρευστες ουσίες πάνω στην επιφάνεια της ουλής του μοσχεύματος, έχει καλύτερο αποτέλεσμα στην καταστολή των Τ-κυττάρων, από τα συμβατικά φάρμακα.

Τα πειράματα με τη μεταμόσχευση ήπατος υποδεικνύουν ότι με τη νέα αυτή έκδοση του συμβατικού φαρμάκου, τα πειραματόζωα κατέδειξαν ένα σημαντικά αυξημένο μέσο χρόνο επιβίωσης 22 ημερών, ενώ τα πειραματόζωα που έλαβαν το συμβατικό φάρμακο είχαν μέσο χρόνο επιβίωσης 13 ημερών.

Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο τεύχος του «Advanced Materials», έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε ποντίκια, ωστόσο δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί κλινικά σε ασθενείς.


Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsbeast.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια