Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατερίνα Παπακώστα για Βουλιαράτες: Χτυπάω καμπάνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

H Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό News247 και στους δημοσιογράφους Βασίλη
Σκουρή και Αγγελική Σπανού.
Για τη σχέση με τα Πανεπιστήμια, η Υφυπουργός διευκρίνισε ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει τον πρώτο λόγο. Δεν υπάρχει άβατο και θα κάνουμε το καθήκον μας, όμως δεν θα λύσουμε εμείς ζητήματα ευαίσθητα όπως είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι ακαδημαϊκοί. Δεν ισχύει ότι δεν παρεμβαίνει η αστυνομία όταν καλείται, ανταποκρινόμαστε όταν μας ζητείται".

Για τον θάνατο του ομογενή στις Βουλιαράτες από  τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, η Υφυπουργός δήλωσε ότι ο «Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έκανε σχόλιο σαν αυτό του Έντι Ράμα» και πρόσθεσε: «Ορθώς το ΥΠΕΞ ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ήμουν εξαιρετικά ανήσυχη για τις εξελίξεις στην περιοχή, για το υφέρπον κύμα εθνικισμού, πρέπει να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Να μη δημιουργηθεί ορυμαγδός αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό γιατί αυτό θα ενισχύσει τα άκρα. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την αλβανική πλευρά και να πέσουν οι τόνοι. Η Ελλάδα δεν αφήνει τέτοια θέματα αδιερεύνητα. Μπορεί να μας υπερβούν οι εξελίξεις αν δεν προσέξουμε. Χτυπάω καμπάνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ας αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά θέματα".
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια