Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος για την επέτειο του ΟΧΙ


Πέρασαν 78  χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός ξεκίνησε την αντίστασή του εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

 

Ο αγώνας αυτός επιβεβαίωσε μια ιστορική αλήθεια: όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, όσο μεγάλα είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν, όσος χρόνος και αν περάσει, στο τέλος θα νικήσει.

 

Στον πόλεμο, δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Υπάρχει η ήττα της ανθρωπιάς, η ψυχική, η ηθική, η πολιτιστική και η σωματική ταπείνωση, η εξαγρίωση και ο διχασμός, η αντιπαλότητα και η έχθρα.

 

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μια επέτειος Δημόσιας Αργίας και σχόλης. Είναι αφορμή, για να σκεφθούμε και να πάρουμε αποφάσεις, που αφορούν την ίδια μας τη ζωή. Και μια ευτυχισμένη ζωή σημαίνει ελεύθερη ζωή και η κατάκτησή της απαιτεί ψυχή δυνατή.

 

Είναι σταθμός με βαθύ νόημα, γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να χτίζουμε πάνω σε αυτές, τιμώντας πάντα τα όσια και τα ιερά του λαού μας.

 

Για μένα, υπό τις παρούσες συνθήκες, ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα έντονος. 

 

Έτσι όπως ο Ελληνικός Λαός το 1940, σύσσωμος, παραμέρισε τα σοβαρά προβλήματα που ταλάνιζαν κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου την ελληνική πολιτική ζωή, με τον εθνικό διχασμό, τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα, τις εναλλαγές του πολιτεύματος και αντέδρασε με πατριωτική ορμή ενάντια στον ξένο εισβολέα, έτσι και σήμερα, ο ελληνικός λαός θα πρέπει, υπό άλλες συνθήκες, με ομοψυχία να αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα.

 

Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών, να κατανοήσουμε ότι το σκληρό διεθνές περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση, με τα καλά και τα κακά της, μας αναγκάζουν να δουλέψουμε μεθοδικά, με σύνεση και πνεύμα συνεργασίας.

 

Ο εχθρός σήμερα δεν είναι τόσο ξεκάθαρος όπως παλαιοτέρα, ακόμα και ο κακός μας εαυτός μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμπόδιο για την βελτίωση της κοινωνίας και του μέλλοντος μας.

 

Ας είναι η ιστορική μνήμη οδηγός μας για το μέλλον. Μόνο με σύμπνοια και συνεργασία θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας. 

 

Και όπως μας δίδαξε ο Κικέρων:

 

«Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η Ιστορία».

 

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια