Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις στη Μυτιλήνη


Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνατης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε οχήματαστην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Συνελήφθησαν, χθες (30-10-2018) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, (δύο 19χρονοι, 20χρονος και 32χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα τηςσυγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπήςκαι της πρόκλησης φθορών.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι τέσσερις (4) δράστες, προ διμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα.

 

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, βραδινές κυρίως ώρες, αλλά και με τη συνδρομή συνεργών τους αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα σε δημοτικές οδούς στην πόλη της Μυτιλήνης και είτε με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, είτε με τη μέθοδο της θραύσης τζαμιών –κατά περίπτωση-, προέβαιναν σε διαρρήξεις αυτών. Ακολούθως,από τους εσωτερικούς χώρους των οχημάτων αφαιρούσαν χρηματικά ποσά,κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μικροσυσκευές, εργαλεία, τιμαλφή καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

 

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα, που διαπράχθηκανκατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου διμήνου, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων,καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν οι δράστες στα οχήματα, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

 

 

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

6 κινητά τηλέφωνα,

 

 

φορτιστές κινητών τηλεφώνων,

 

 

3 ρολόγια χειρός,

 

 

6 ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως,

 

 

14 φακοί,

 

 

κράνος μοτοσικλέτας,

 

 

τσάντες, πορτοφόλια, μικροαντικείμενα, μικροσυσκευές διαφόρων τύπων, τιμαλφή και έτερα μεταλλικά αντικείμενα,

 

 

το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ,

 

 

ειδικόςθραύστηςκρυστάλλων και

 

 

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

 

 

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια