Ποιος τύπος άνδρα μπορεί πιο εύκολα να απιστήσει;Ποιος είναι ο τύπος άνδρα που μπορεί πιο εύκολα να απιστήσει και κατά πόσο το ύψος επηρεάζει την ερωτική ζωή ενός άνδρα;

Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν πρόσφατα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία κατέληξε ότι οι κοντοί άνδρες, είναι πιο άπιστοι από τους ψηλούς. Η έρευνα συμπεριέλαβε 1.000 άνδρες από όλη την Ελλάδα και εξέτασε δύο παραμέτρους: το ύψος τους και την πολυγαμικότητά τους. Ως μικρό ύψος θεωρήθηκε το 1.60-1.70 και ως μεγάλο ύψος το 1.80 και πάνω.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι άνδρες με ύψος 1,60-1,70 ήταν πολύ περισσότερο πολυγαμικοί, παρουσιάζοντας σχεδόν διπλάσια ποσοστά απιστίας από τους ψηλούς. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι 8 στους 10 κοντούς άνδρες είχαν παράλληλες σχέσεις. Αντίθετα, στους άνδρες με ύψος από 1,80 και πάνω μόνο 1 στους 10 ήταν πολυγαμικός.

Προφανώς σε μια κοινωνία ανταγωνιστική, οι λιγότερο ευνοημένοι άνδρες ανατομικά, πρέπει να γίνουν θελκτικοί με άλλα προσόντα, όπως είναι το μυαλό, το χρήμα, το χιούμορ ή η σκέψη, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Και όπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει «στο νόμο της επιθυμίας και της επιβίωσης, ισχύει πως ό,τι σου δίνει η φύση σαν μειονέκτημα, το διεκδικείς από την κοινωνία σαν πλεονέκτημα. Στη σύγκριση κοντού-ψηλού είναι σίγουρο πως ένας πιο κοντός άνδρας θα διεκδικήσει περισσότερες γυναίκες απ’ όσες του αναλογούν, για να αποδεικνύει στον καθρέφτη του πως είναι πιο γοητευτικός από έναν ανατομικά ψηλότερο άρρενα», εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.


Πηγή: athensmagazine.gr
_