Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησαν από τον κ. Αρχηγό οι Αστυνομικοί της Ροδόπης

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Ροδόπης: Μετά από αίτημά μας προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για συνάντηση του Προέδρου μας κ. Βασίλη ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, προγραμματίσθηκε αυτή από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του ιδίου, την 23/10/2018 και ώρα 19:00΄ στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, το μέλος της Ε.Γ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κα. Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, και οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Αθήνας κ. Δημοσθένης ΠΑΚΟΣ, Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ και Ορεστιάδας κ. Ηλίας ΑΚΙΔΗΣ.
Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος και απασχολούν τους συναδέλφους μας.
Από πλευράς μας έγινε εκτενή αναφορά σε αυτά, καθώς και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην Δ.Α Ροδόπης κατά την εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. και οφείλονται κυρίαρχα στην έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και τις ιδιαιτερότητες αστυνομικού ενδιαφέροντος του νομού μας.
Αιτηθήκαμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α Ροδόπης και διευκρινίσαμε στον κ. Αρχηγό ότι σαφώς και είμαστε υπέρ της εμφανούς αστυνόμευσης αλλά θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ότι αυτή θα πραγματοποιείται με τον ενδεικνυόμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας.
Παραδόθηκε δε υπόμνημα με τα κυρίαρχα τοπικά προβλήματα που αφορούν στις ελλείψεις σε υγιεινή και ασφάλεια των χώρων εκτέλεσης υπηρεσίας, ωράριο εργασίας – χορήγηση ημερησίων αναπαύσεων, στην αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργίας του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής, στα λειτουργικά προβλήματα του μεθοριακού σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας, τη μεταστέγαση του Α.Τ. Σαπών, την ολοκλήρωση των έργων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, στην εξαίρεση των Αστυνομικών από τις διατάξεις του Ν.4472/2017 που ενώ επεκτείνουν το δικαίωμα λήψης του επιδόματος των 100 ευρώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες περιοχές (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας) εξαιρούν τα αντίστοιχα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και στην εξαίρεση των αστυνομικών από τις διατάξεις του Ν. 2946/2001 που αφορούν συνυπηρέτηση στρατιωτικών με εκπαιδευτικούς.
Από πλευράς του ο κ. Αρχηγός δήλωσε ότι τυχόν περιπτώσεις μη χορήγησης δικαιούμενων ημερησίων αναπαύσεων και καταστρατήγησης ωραρίου, όχι μόνο δεν είναι αποδεκτές, αλλά εγγυάται πως θα αποτελέσουν αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου.
Δήλωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του νομού μας και την ανάγκη πλήρωσης των οργανικών μας θέσεων, πλην όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει απολύτως άμεσα αλλά διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα.
Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει το κατατεθέν εκ μέρους μας υπόμνημα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο μέτρο του εφικτού για την επίλυση των προβλημάτων μας.
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τον Πρόεδρο της κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, για το ενδιαφέρον του και την στήριξή του στην επίλυση των προβλημάτων των μελών μας.
Τέλος όσον αφορά κάποιους που για δικούς τους λόγους, με δημόσιο λόγο τόλμησαν και "βάφτισαν" την Ένωσή μας «ημέτερους».... αφενός μεν τους προτρέπουμε να ενημερωθούν για την διαχρονικά ισχυρά αγωνιστική δράση του Σωματείου μας και τους νικηφόρους μας αγώνες, αφετέρου δε - θέλουμε να τους καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να απευθύνει προσβλητικούς για την Ένωσή μας χαρακτηρισμούς και συστήνουμε συνδικαλιστικά ωριμότερες συμπεριφορές.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΙΤΖΙΩΝΗΣ Αντώνιος

 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια