Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Ασφαλίτες με στολή για περιπολίες - κείμενο αστυνομικού

Διαβάστε το κείμενο αστυνομικού, που μας έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Υπηρετώ σε υπηρεσία Ασφαλείας (ΤΑ) σε επαρχιακή πόλη της Κρήτης και θέλω να σας
ενημερώσω ότι χτες διαταχτήκαμε να αγοράσουμε στολές και λοιπό εξοπλισμό γιατί σύμφωνα με διαταγή του αρχηγού (?)...ή του τοπικού διευθυντή Νομού Λασιθίου. θα πρέπει να βγαίνουμε εποχούμενες περιπολίες με στολή, μαζί με έναν συνάδερφο από το ΑΤ με έγχρωμο περιπολικό και θα παίρνουμε εντολές...από τον επόπτη αξιωματικό της Διεύθυνσης.

Πρέπει λοιπόν να ακυρώσουμε την αποστολή μας καθώς και τα καθήκοντα και αρμοδιότητες μας ως ασφάλεια και να εκτελούμε μπλόκα, να επιλαμβανόμαστε σε τροχαία, σε αδικήματα αρμοδιότητας ΑΤ και όταν συλληφθεί κάποιος για ναρκωτικά για παράδειγμα (είτε από εμάς, είτε από τα ΤΑΕ στο οχτάωρο μας!!!....).....θα πρέπει να μπαίνουμε μέσα και να γράφουμε και το αυτόφωρο!!!!!Η αρνητική ψυχολογία που έχει καταβάλει όλο το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας είναι στο αρχικό στάδιο και θα κλιμακωθεί (μαζί με αντίδραση φυσικά...!),για το παράλογο αυτό μετρό που θέλουν να μας επιβάλουν. Δεν θα αναλύσω τα θέματα λειτουργίας και αρμοδιότητας του Τ.Α. καθότι είναι αυτονόητο ότι ο Αξυπ θα βγαίνει ένστολος περιπολία και θα έχει και καθήκοντα αξυπ Τ.Α!!!!(Διπλή αρμοδιότητα? Πού προβλέπεται αυτό? Εάν είναι ο συλλάβων?)

Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού οι συνάδελφοι που εκδίδουν ταυτότητες, οι συνάδελφοι που έχουν καθήκοντα ελέγχου και έκδοσης αδειών κυνηγίου - όπλα καθώς και οι συνάδελφοι που απασχολούνται στην έκδοση εγγράφων για αλλοδαπούς δεν θα εργαστούν σε αυτά τα πόστα έχοντας διπλά καθήκοντα(!!).

Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και μας απαξιώνει ηθικά και επαγγελματικά προκαλώντας μας ταυτόχρονα και οικονομική δυσχέρεια!

Ελπίζω και εύχομαι τα σωματεία ΠΟΑΣΥ και ΣΕΦΕΑ να ενδιαφερθούν άμεσα στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Με εκτίμηση
Ένας ( διακεκριμένος )ασφαλίτης επαρχιακού Τ.Α.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια