Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η δραματική έκκληση αξιωματικού της ΕΛΑΣ για το Μάτι: Βοήθεια, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Αποσπάσματα από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αστυνομικών της Άμεσης Δράσης με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ το απόγευμα της 23ης Ιουλίου φέρνει στη δημοσιότητα η
εφημερίδα ''Καθημερινή", οι οποίες έχουν αποτυπωθεί σε έγγραφο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία για τη φωτιά στο Μάτι.
Α83 : «Κέντρο η φωτιά έχει πλησιάσει στα όρια του Νέου Βουτζά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εδώ, στο σημείο και δεν έχω δυνατότητες, είμαι μόνος μου»
Κέντρο: «Πείτε μας κύριε διευθυντά το ακριβές»
Α83: «Στα όρια του Βουτζά είμαι, στο τέρμα του δρόμου και η φωτιά έχει φτάσει εδώ»
Κέντρο: «Ελήφθη 83 ενημερώσαμε το όχημα της Παιανίας, προσέρχεται»
Α83: «Κέντρο η φωτιά έχει φτάσει στο σημείο, κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε και εμείς, να έρθουν άμεσα Πυροσβεστικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες αυτές είναι αποκαλυπτικές των συνθηκών που επικράτησαν στην Ανατολική Αττική και της απουσίας ικανού αριθμού πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο.
Αξιωματικός με κωδικό Α83 ζητά συνεχώς από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να ενημερώσει την Πυροσβεστική για την αναγκαιότητα εναερίων μέσων στην πυρκαγιά.
Α83: «Πρέπει επείγον εναέρια»
Κέντρο: «Ποιος σταθμός διαβίβασε;»
Α83: «Ο Α83 επείγον, βοήθεια στο Νέο Βουτζά»
Κέντρο: «Έχουμε ενημερώσει κύριε διευθυντά. Να απομακρυνθείτε από το σημείο. Προέχει η ασφάλειά μας»
Α83: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές κέντρο, τα εναέρια να έρθουν οπωσδήποτε»
Δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ζητάει από τα πληρώματα των περιπολικών να προτρέψουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Α83: «Παράκληση, να έρθουν σταθμοί στην οδό Ανδρούτσου στο Νέο Βουτζά για απομάκρυνση κατοίκων»
Κέντρο: «Ελήφθη Α83. Όχημα Χολαργού το λάβατε; Επί της οδού Ανδρούτσου. Με χρήση μεγαφωνικής να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, το λάβατε;»
Α83: «Ο Α83 επείγον, βοήθεια στο Νέο Βουτζά»
Κέντρο: «Έχουμε ενημερώσει κύριε διευθυντά. Να απομακρυνθείτε από το σημείο. Προέχει η ασφάλειά μας»
Ωστόσο, η πρόσβαση των περιπολικών στα σημεία που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτοικοι είναι αδύνατη λόγω της φωτιάς και του πυκνού καπνού. «Δεν διαπιστώσαμε κάτι Κέντρο γιατί δεν ... είναι αδύνατη η πρόσβαση, έντονος καπνός». Το πλήρωμα του περιπολικού (Β2-2) εγκλωβίζεται στη φωτιά: «Επί της Υψηλάντου Κέντρο, επειδή έχουμε εγκλωβιστεί στη φωτιά, εάν υπάρχει παράκληση από την Πυροσβεστική κάποια οδός που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε;»
Στις 7.25 μ.μ περιπολικό διαβιβάζει: «Κέντρο υπάρχει πρόβλημα στην πλατεία που πάει για το Μάτι. Στην πλατεία έχει μπει η φωτιά και κινδυνεύουν άτομα...προσπαθούν να διαφύγουν και εγκλωβίζονται από τον καπνό. Ένα ασθενοφόρο εάν υπάρχει δυνατότητα να μεταβεί στο σημείο».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια