Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε φυσικά το εργασιακό στρεςΈνας στους πέντε υποφέρουν από εργασιακό στρες, το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα ζωής τους.

Το πώς θα αντιμετωπίσουμε και θα διαχειριστούμε το άγχος είναι κρίσιμης σημασίας για τον καθένα ξεχωριστά. Την ίδια στιγμή, μερικές θέσεις εργασίας, εξ ορισμού, έχουν μεγαλύτερο στρες, όπως στην πυροσβεστική, την αστυνομία, την υγειονομική περίθαλψη κ.ά.

Πάντως, αν αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι από τη δουλειά σας, τότε μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα για να μειώσετε το εργασιακό στρες στη ζωή σας!

Σωματική άσκηση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους και μόνο για τη βελτίωση τόσο της σωματικής, όσο και της ψυχικής σας υγείας είναι να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Ακόμα και όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και πιεσμένοι, πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να ασκηθεί, αφού αυτό θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Plos One».


Χρησιμοποιείτε το ποδήλατο

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο, ιδίως για να πάμε στη δουλειά. Όπως αναφέρει μάλιστα σχετική μελέτη στην επιθεώρηση «International Journal of Workplace Health Management», το ποδήλατο δεν βοηθά μόνο να μειωθεί το εργασιακό στρες, αλλά και να βελτιωθούν οι επιδόσεις στην εργασία.

Κοιμηθείτε καλά

Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Κάντε έναν περίπατο έξω

Πολυάριθμες μελέτες υπογραμμίζουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει το περπάτημα στην υγεία μας. Εκτός από μέσο πρόληψης πολλών ασθενειών (καρδιακά, εγκεφαλικά κ.ά.), το περπάτημα ανακουφίζει και την ψυχή. Οι τακτικές βόλτες μειώνουν την κατάθλιψη και ενισχύουν τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα, αλλά και τη συνολική ψυχική υγεία.


Πηγή: healthreport.gr
_