Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η σαπισμένη μαριχουάνα και οι "μουσαφιραίοι" του Λιμενικού


Μεγάλες και αδιαμφισβήτητες οι επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στην πάταξη του λαθρεμπορίου και των ναρκωτικών. 

Η Δ/νση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με τα Περιφερειακά Τμήματα κάνουν πολύ καλή και μεθοδική δουλειά.

Απόδειξη είναι οι τόνοι ναρκωτικών όλων των ειδών που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια, με κάποιες από τις επιχειρήσεις να είναι υποδειγματικά σχεδιασμένες και πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα.

Εφαρμόζουν, μάλιστα, πολύ συχνά οι επιτελείς την δι-υπηρεσιακή συνεργασία αφού σε πολλές επιχειρήσεις μπορεί η Δίωξη να έχει την πληροφορία και την παρακολούθηση στη συνέχεια, ωστόσο καλούνται να βοηθήσουν και άλλες υπηρεσίες και μονάδες του Λιμενικού προκειμένου η κάθε επιχείρηση να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.   

Τι γίνεται όμως όταν ο «μουσαφίρης» θέλει τη δόξα όλη μόνος του αλλά δεν ξέρει όλη την ιστορία ή… δεν θέλει να την μάθει; Μια τέτοια περίπτωση ξανά- συνέβη πρόσφατα.

Στις 17 Οκτωβρίου πλοίο με σημαία Πορτογαλίας που είχε δέσει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά μετά από έλεγχο του λιμενικού βρέθηκε να έχει μία φιάλη υγραερίου στα ύφαλα γεμάτη με 50 κιλά μαριχουάνα.



Γνωστή ιστοσελίδα έσπευσε, μάλιστα,  να δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα οπτικό υλικό από την – κατά τα άλλα μυστική- επιχείρηση.

Ο «μουσαφίρης» είχε κάνει την δουλειά του και ένιωθε “power”.

 Άλλωστε , όπως λένε κάποιοι «μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία»

Πρόβαλε τον ρόλο του, έγινε ο «ήρωας της ημέρας» μόνο που ήταν…περαστικός και δεν τα ήξερε όλα ή τα απέκρυψε σκοπίμως για να εξακολουθήσει να έχει τη δόξα μόνος του.

Μόνο που η Ασφάλεια δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Τα 52 κιλά και 730 γρ. μαριχουάνας αποδείχθηκαν όταν στέγνωσαν σκάρτα 40 κιλά κι αυτά σαπισμένα (άρα άχρηστα). Και η υποτιθέμενη μεταφορά ναρκωτικών δεν απεδείχθη.



Τι στ’ αλήθεια συνέβη;

Το ίδιο πλοίο είχε πιαστεί με 1,5 τόνο μαριχουάνα στα ύφαλα, τον περασμένο Μάιο σε λιμάνι του Περού. Οι περουβιανοί κατάσχεσαν το παράνομο εμπόρευμα  φαίνεται όμως ότι ξέχασαν ή δεν είδαν την τελευταία φιάλη που παρέμεινε γαντζωμένη στο πλοίο. 

Το πλήρωμα και η εταιρία, εντωμεταξύ, απέδειξαν στις εκεί αρχές ότι δεν είχαν γνώση του παράνομου φορτίου (συνηθισμένο φαινόμενο στη Λατινική Αμερική να χρησιμοποιούν πλοία εν αγνοία του πληρώματος και της εταιρίας για μεταφορές ναρκωτικών) κι έτσι το πλοίο απέπλευσε κανονικά, κάποια στιγμή, για να συνεχίσει τις εμπορικές μεταφορές του.



Φτάνοντας στον Πειραιά και όπως ήταν υποψιασμένος ο Πλοίαρχος, ζήτησε ο ίδιος έλεγχο στα ύφαλα από ιδιώτες δύτες.

Ο έλεγχος έγινε, οι δύτες βρήκαν την «ξεχασμένη» φιάλη η οποία ήταν σαπισμένη όπως και τα  
ναρκωτικά που υπήρχαν μέσα, κι έτσι ειδοποίησαν το λιμενικό…Ε, και οι δύτες του λιμενικού έβγαλαν το άχρηστο εμπόρευμα.

Δώρα Βογιατζάκη






_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια