Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βαριά ποινή για τον επίδοξο δολοφόνο που “μπούκαρε” σε δικαστική αίθουσα με όπλο

Σε 24 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξης καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ο 41χρονος Αλβανός, ο οποίος τον περασμένο Μάιο προσπάθησε να
σκοτώσει μια αστυνομικό και έναν επιχειρηματία, εισβάλλοντας με περίστροφο μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στο Γύθειο. Ευτυχώς το περίστροφο που κρατούσε μπλόκαρε και η τραγωδία αποφεύχθηκε.
Αν και η πρόθεση του για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση ήταν προφανής,  εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία. Όπως υποστήριξε στην απολογία του, θέλησε απλώς να σπείρει το πανικό διότι θεωρούσε ότι ο επιχειρηματίας - ο οποίος δικαζόταν για άλλη υπόθεση – και η μητέρα του ήταν υπεύθυνοι για τον χωρισμό του.
Στη δίκη η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, όπως αποφάσισε τελικώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, καθώς δύο από τους ενόρκους μειοψήφησαν. Σύμφωνα με το patrisnews.gr ο κατηγορούμενος ήταν ψύχραιμος όση ώρα καθόταν στο εδώλιο, επιμένοντας «να παραδεχτούν όλες τις βρομιές» ο επιχειρηματίας και η μητέρα του.
Η ενοχή του κατηγορουμένου κρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η μία από τους ενόρκους έκρινε ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της αστυνομικού, αλλά όχι και για την απόπειρα ενάντια στον επιχειρηματία. Ο 41χρονος καταδικάστηκε τελικώς για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί κατά προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά συρροή και διατάραξη συνεδριάσεων δικαστηρίου.



_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια