Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά τα ΠΔ πρέπει να φέρουν στη Βουλή - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Σε μία εποχή που η λειψανδρία  στην  Ελληνική Αστυνομία είναι πιο έντονη από ποτέ, το να υπάρχουν υπηρεσίες που διαθέτουν
προσωπικό πολύ πιο πάνω από το οργανόγραμμα τους , όπως η Γενική Επισήμων και το Αρχηγείο, ενώ παράλληλα οι μάχιμες υπηρεσίες ψυχορραγούν αποτελεί  σκάνδαλο. Πρέπει άμεσα να αλλάξει το π.δ. για την προστασία επισήμων προσώπων , έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες , δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστικούς κλπ,  να τους διαθέτει η πολιτεία αστυνομικούς χωρίς ουσιαστικά χρονικό και  αριθμητικό περιορισμό. Δεν μπορεί να υπηρετούν 4000 αστυνομικοί στα επίσημα ( συν τους αστυνομικούς από ΔΑΕΕΒ,ΕΥΠ, αστυνομικά τμήματα για σκοπιές..),  άλλοι 2000 στο Αρχηγείο, όλα τα τμήματα να δουλεύουν με το 50% της δυναμής τους και παράλληλα να λέμε πως δεν υπάρχουν αστυνομικοί.

Η νέα Υπουργός επιβάλλεται να διορθώσει προεδρικά διατάγματα,  (π.χ. που θα ορίζουν πλαφόν στην αστυνομική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιείται σε ασφάλεια προσώπων γενικά, αυτόματη αναπροσαρμογή όταν μία υπηρεσία έχει αστυνομικούς  πάνω από το οργανόγραμμα της ενώ μία άλλη ψυχορραγεί κλπ), προβλέποντας μάλιστα και πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε περίπτωση μη εφαρμογής τους. Αν θέλει πραγματικά  η κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ   να δώσει μία φιλολαϊκή αριστερή πνοή στο υπουργείο της, υπέρ της ασφάλειας των απλών πολιτών  και όχι της ολιγαρχίας  τέτοια π.δ. πρέπει να φέρει προς έγκριση και όχι π.δ. που δεν αφορούν τον απλό κόσμο, ( όπως τα περί κρίσεως αξιωματικών).

Υ.Σ.: Άραγε γίνεται εφαρμογή του π.δ (περί παροχών ασφαλείας σε ιδιώτες).  ή χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ , χάριν δημοσίων σχέσεων,  την στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει χρήματα ούτε  για να κάνει σέρβις στον στόλο οχημάτων της. 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια