Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Λάρισας: Η αστυνόμευση δεν αυξάνεται με τα λαμπάκια

Αντίθετοι με τη συνεχή χρήση φάρου από τα υπηρεσιακά οχήματα δηλώνουν οι Αστυνομικοί της Λάρισας:    Η Ένωση μας δέχεται παράπονα συναδέλφων αλλά δυστυχώς υπάρχουν και δυσμενή
σχόλια πολιτών, σχετικά με τη μόνιμη χρήση φάρου από τα έγχρωμα υπηρεσιακά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα:
  1. Τόσο οι συνάδελφοι, όσο και οι πολίτες αναφέρουν, ότι η μόνιμη χρήση φάρου, ιδιαίτερα από τα οχήματα που διαθέτουν τύπου led, προκαλεί θάμβωση στους οδηγούς τόσο των υπηρεσιακών όσο και των λοιπών οχημάτων.
  2. Η μόνιμη χρήση φάρου έχει ως αποτέλεσμα οι πάντες να αντιλαμβάνονται από πολύ μακριά την προσέγγιση των αστυνομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  3. Οι πολίτες - οδηγοί βλέποντας τα περιπολικά να κάνουν χρήση φάρου κινούμενα με μικρές ταχύτητες δημιουργούν αρνητική εικόνα και όταν θα υπάρχει πραγματική ανάγκη, δεν θα το αντιληφθούν και δε θα παραχωρούν προτεραιότητα, γιατί πολύ απλά, θα έχει πλέον γίνει συνήθεια η μόνιμη χρήση φάρου, κάτι το οποίο ενδέχεται να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, για συμπολίτες που τυχόν θα χρειαστούν την άμεση συνδρομή του περιπολικού. 
  4. Το περιπολικό που κάνει μόνιμη χρήση φάρου μπορεί να προκαλέσει θάμβωση στον οδηγό και στο πλήρωμα του, με δραματικά αποτελέσματα αν  χρειαστεί να εμπλακούν σε ξαφνικό συμβάν με ανταλλαγή πυρών.
  5. Τέλος στη παρ.4 του αρθ.44 του Ν.2696/99 (ΚΟΚ), ρητά ορίζεται πότε επιτρέπεται η χρήση του φάρου. Μπορεί η συγκεκριμένη διάταξη Νόμου να καταργείται και μάλιστα με διαταγή που, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει αποτυπωθεί γραπτά;

   Η χρήση φωτεινών και ηχητικών μέσων είναι για σοβαρούς λόγους και όχι για το θεαθήναι. Η αστυνόμευση δεν αυξάνεται με τα λαμπάκια. Αντιθέτως η προφορική αυτή διαταγή προκαλεί κινδύνους, δυσμενή σχόλια των πολιτών και είναι αντίθετη με την Νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 ΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια