Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ ενημερώνει για τις κινήσεις της στο ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση απόφασης δικαστηρίου για απόστρατο συνάδελφο, που απορρίπτει την πληρωμή των ρεπό που του
όφειλε η υπηρεσία μέχρι τη συνταξιοδότησή του και δεν μπόρεσαν να χορηγηθούν. Δηλαδή νομιμοποίηται για ακόμα μια φορά η απλήρωτη εργασία μας, καθώς και η άρνηση για τη χορήγηση των οφειλόμενων ρεπό από την πλευρά της υπηρεσίας.
Η Ε.Α.Κ.Π. τόνισε ότι:
Το ζήτημα της χορήγησης της αμοιβής για την υπερωριακή εργασία στους πυροσβέστες και σε όλους τους ένστολους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι από τα πιο σημαντικά αιτήματα και πρέπει άμεσα και αυτό, να διεκδικηθεί με συνεχή αγώνα.
Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η σημερινή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. δεν θεσμοθέτησαν τη χορήγηση υπερωριών για τους πυροσβέστες όπως και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας ( αστυνομικούς, λιμενικούς ) και τους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Για την εργασία μας πέραν του κανονικού ωραρίου αμειβόμαστε με ρεπό, σε αντίθεση με ότι ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους της χώρας που αμείβονται με καταβολή χρηματικών ποσών. Ιδιαίτερα σε εμάς τους πυροσβέστες τα οφειλόμενα ρεπό δεν χορηγούνται στην πλειοψηφία τους, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Έχουμε εργαστεί χιλιάδες ώρες δωρεάν, για να προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία του ελληνικού λαού και του κράτους και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χρόνο μας, λόγω της απλήρωτης - δωρεάν υπερεργασίας κυρίως με τις επιφυλακές ( παράνομες και νόμιμες ) κατά τη διάρκεια συμβάντων και τις επιφυλακές για κάλυψη πάγιων και όχι έκτακτων αναγκών ( στάδια επικινδυνότητας, ενίσχυση υπηρεσιών ανά την επικράτεια κ.α. ). Με αυτόν τον τρόπο                     « καλύπτουμε » τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.
Αν είχαμε διεκδικήσει όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστικά και δυναμικά, να εφαρμοστεί και για τους πυροσβέστες ότι προβλέπεται για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους σχετικά με την υπερεργασία ( χρηματική αμοιβή ), θα το σκέφτονταν πολύ η πολιτική και φυσική ηγεσία να χρησιμοποιούν ασύστολα το μέτρο της επιφυλακής και θα αναγκαζόταν οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε επιπλέον προσλήψεις προσωπικού. Αυτό αποτυπώνεται και από τον τρόπο αντιμετώπισης των πενταετών και εποχικών συναδέλφων μας σχετικά με την υπερωριακή τους εργασία, όταν δεν διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια για την αποζημίωση τους. Το μόνιμο προσωπικό δεν στοιχίζει τίποτε, παρά μόνο ρεπό. Γι’ αυτό είμαστε η μόνη υπηρεσία του δημοσίου, που οι υπάλληλοί της εργάζονται με τέτοιες συνθήκες.
Επιπλέον, η καταβολή χρηματικής αμοιβής για τις υπερωρίες που προκύπτουν κατά συνέπεια της εμπλοκής μας σε μεγάλα συμβάντα, θα έδινε σε όλους μας μια σημαντική οικονομική ανάσα, ιδιαίτερα τώρα στα δύσκολα χρόνια που περνάμε.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ), απέρριψε για ακόμα μια φορά την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για οργάνωση αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις.    Καμία αντίδραση δεν υπήρξε ούτε από τις παρατάξεις Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. Μόνο η παράταξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ανέφερε αόριστα, ότι πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τα μέλη της παράταξης ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ
Σημαντικό μέρος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου αναλώθηκε σε παρουσίαση προτάσεων της Ομοσπονδίας, στη λεγόμενη « Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ενώσεων Πυροσβεστών »              ( E.F.F.U.A. ), με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Η Ε.Α.Κ.Π. καταδίκασε αυτές τις πρακτικές και τόνισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τέτοιου είδους παραπλανητικές απόπειρες και αυταπάτες, που είναι κατά των δικαιωμάτων των πυροσβεστών.
Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις προωθούν προς εφαρμογή όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ελαστικοποίηση - διευθέτηση χρόνου εργασίας, συρρίκνωση δομών, μείωση προσωπικού, κατάργηση δικαιωμάτων κ.α. ).
Δεν υπάρχει ούτε ένα αντιλαϊκό μέτρο, μνημόνιο κ.λ.π. που να μην έχει τη σφραγίδα και την έγκριση της Ε.Ε. Ακόμα και τα ελάχιστα « θετικά σημεία » για τους εργαζόμενους που περιέχονται σε οδηγίες της Ε.Ε., αναφέρονται γενικόλογα και με πολλές αοριστολογίες που « όλως τυχαίως » ευνοούν τη μεγαλοεργοδοσία και ερμηνεύονται κατά το δοκούν και προς το συμφέρον της. Δεν περιλαμβάνουν δικλίδες για την εφαρμογή τους και μοιάζουν περισσότερο με ευχολόγια παρά με δικαιώματα εργαζομένων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν νοιάζεται ούτε για την προστασία και την ασφάλεια του λαού, από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προστατεύει από τις καταστροφές, τις εγκαταστάσεις και τις δομές των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Αποσκοπεί και στη μετατροπή της πυρόσβεσης σε εμπόρευμα, όπως της υγείας, της παιδείας και όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.
Σε ότι αφορά την περιβόητη « Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ενώσεων Πυροσβεστών » ( E.F.F.U.A. ), ενημερώνουμε τους πυροσβέστες ότι η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση:  
Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ( Ε.Ο.Σ.Ο. ) και συμμετέχουν μαζί σε « κοινωνικούς διαλόγους » για πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων μαζί με την Ένωση Ευρωπαίων Εργοδοτών και την Ε.Ε. υπέγραψαν κοινή δήλωση τον Μάρτη του 2016, όπου πρότειναν την εκμετάλλευση των προσφύγων ως φθηνό εργατικό δυναμικό, που θα αντικαταστήσει το γερασμένο εργατικό δυναμικό της Ευρώπης και θα ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στους εργοδότες.
Η Ε.Ο.Σ.Ο. στο Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όπως και στην Βρετανία, καλούσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. !! Είναι υπέρ των Μνημονίων.
Είναι ενδεικτικό ότι και η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και έχουν συναινέσει σε όλα τα αντεργατικά μέτρα των τελευταίων χρόνων.
Πρόσφατα είναι και τα παραδείγματα για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, καθώς και των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών Συνομοσπονδιών, για τους πολέμους στη Λιβύη και τη Συρία. Ανοιχτά καλούσαν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., να επέμβουν για να « φέρουν τη δημοκρατία ».
Αυτοί είναι οι σύμμαχοι και οι συνεργάτες του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας.
ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ
Η Ε.Α.Κ.Π. ανέφερε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ότι το σωματείο της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας υπέβαλε μήνυση κατά υπηρεσιακού παράγοντα του Νομού Εύβοιας, για τη συκοφαντική και αντιυπηρεσιακή φραστική εξύβριση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος συναδέλφων, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, καθώς και για την έλλειψη ουσιαστικής διοικητικής μέριμνας. Καλέσαμε το Δ.Σ. να πάρει θέση, να στηρίξει τους συναδέλφους και τις ενέργειες που κάνει το σωματείο τους.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας  ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ) αλλά και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ( Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ), αρνήθηκαν για ακόμα μια φορά να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι της Δυτικής Θεσσαλίας, αλλά και άλλων περιοχών. Αρνήθηκαν να πάρουν θέση υπέρ των συναδέλφων και να παρέχουν στήριξη στο σωματείο τους. Τραγικοί απόντες και για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Με τη στάση τους σιγοντάρουν και δίνουν κάλυψη σε τέτοιου είδους άθλιες και αυταρχικές συμπεριφορές, που τελικό στόχο έχουν να τσακίσουν το ηθικό των εργαζομένων, για να δουλεύουν μέρα νύχτα μέσα σε άθλιες συνθήκες με σκυμμένο το κεφάλι.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τις θέσεις και τη συμβιβαστική στάση τους, συμβάλλουν συνεχώς στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ., όπως έπρατταν και στο παρελθόν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν κάνουν τίποτε ουσιαστικό για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, δεν οργανώνουν αγώνα για να εμποδίσουν την επιβολή των πολιτικών των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και είναι έτοιμοι να βάλλουν πλάτη για να περάσουν τα επόμενα μέτρα εναντίον μας.
Η ανυπαρξία του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας σε ότι αφορά τις αγωνιστικές δράσεις και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όπου κορυφώνονται τα προβλήματα των πυροσβεστών, διευκολύνει όλες τις κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή, να προχωρούν ακάθεκτα στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, στη συνεχή υποβάθμιση του Π.Σ. και της πυρασφάλειας της χώρας.
Η Ε.Α.Κ.Π. θα ενημερώνει συνεχώς για το τι γίνεται στα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας. Για τον πλήρη εκφυλισμό και εξευτελισμό, του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου. Θα καταγγέλλει συνεχώς τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, που αφήνουν συνειδητά τους πυροσβέστες απροστάτευτους και ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας.
Η Ε.Α.Κ.Π. συνεχίζει μόνη της τον αγώνα, για την επαρκή πυροπροστασία και πυρασφάλεια του λαού και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πυροσβεστών.
Η άνοδος των αγωνιστικών δυνάμεων της Ε.Α.Κ.Π. σε όλη τη χώρα, σημαίνει ενίσχυση του αγώνα των πυροσβεστών.
ΔΩΣΤΕ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ  ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 
ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.
ΣΤΙΣ ΕΚΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

_ br />


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια