Δείτε τις 5 πιο περίεργες έρευνες για τις σχέσεις και το σεξ!Υπάρχουν πολλά ντοκιμαντέρ με ζώα που ασχολούνται με τις περίεργες αλληλεπιδράσεις τους με τα άλλα ζώα.

Από το παγώνι που θα φουντώσει την ουρά του για να εντυπωσιάσει το θηλυκό, μέχρι το αλογάκι της Παναγίας που μετά την ερωτική πράξη θα φάει το κεφάλι του συντρόφου της. Τι συμβαίνει όμως στις ανθρώπινες κοινωνίες; Τι υποχθόνιοι υπολογισμοί γίνονται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας και πώς καθορίζουν τις αντιδράσεις μας;

Αλήθεια Νο 1: Οι σύζυγοι μπορεί να έχουν -σχετικά- ίδιο DNA

Έχεις βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να σε ρωτάει κάποιος φίλος που γέννησε: «Σε ποιον μοιάζει το παιδί;» και εσύ να μην ξέρεις πραγματικά σε ποιον μοιάζει; Το πρόβλημα δεν έγκειται ούτε στην όρασή σου, καθώς σύμφωνα με μία έρευνα του δημοσιεύτηκε στο «Proceedings of the National Academy of Science», οι άνθρωποι τείνουν να παντρεύονται ανθρώπους με παρόμοιο DNA. Όταν οι ερευνητές μελέτησαν το γενετικό υλικό 825 ζευγαριών λευκών Αμερικανών, σύγκριναν την ομοιότητα του DNA μεταξύ των παντρεμένων και την ομοιότητα μεταξύ δύο τυχαίων δειγμάτων. Ανακάλυψαν ότι το γενετικό υλικό μεταξύ των παντρεμένων είχε αισθητά λιγότερες διαφορές. Για την ακρίβεια, υπολόγισαν ότι η τάση να «ζευγαρώσεις» με κάποιον που έχει παρόμοιο γενετικό υλικό, αντιστοιχεί στο 1/3 της πιθανότητας να προτιμήσεις κάποιον με την ίδια μόρφωση με εσένα.

Αλήθεια Νο 2: Οι γυναίκες μπορούν να μιμηθούν τη σέξι φωνή, οι άντρες όχι

Δηλαδή ναι, αλλά θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Σε μία μελέτη του 2012, ερευνητές του Πανεπιστήμιου Albright διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν σε θέση να χειριστούν σκοπίμως τις φωνές τους -καθώς μετρούσαν από το ένα έως το 10- για να ακούγονται πιο ελκυστικές. Δυστυχώς, όταν οι άνδρες προσπάθησαν να κάνουν τις φωνές τους πιο σεξουαλικές, βαθμολογούνταν πιο χαμηλά! Όταν η γυναίκα σκοπίμως «βαθαίνει» τη φωνή της για να την κάνει να ακούγεται μπάσα και ψιθυριστή, συχνά θεωρείται πιο ελκυστική, όχι, όμως, για τους λόγους που νομίζετε. Οι άνδρες τείνουν να προτιμούν τις γυναίκες με υψηλότερες, πιο θηλυκές φωνές, λέει ένα από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας, Susan Hughes, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας. Ο λόγος που οι άντρες βρίσκουν ελκυστική τη φωνή βραδινού ραδιοφώνου, είναι επειδή γνωρίζουν ότι η γυναίκα χαμηλώνει τη φωνή της για να έλξει έναν πιθανό σύντροφο.


Αλήθεια Νο 3: Είναι πιο δύσκολο να αηδιάσεις αν είσαι ερεθισμένος

Το σεξ είναι μια βρώμικη δραστηριότητα. Μυρωδιές, υγρά, βακτήρια. Αν τύχει και δεις κάποιον να κάνει σεξ ή ξέρεις ότι εκεί που κάθεσαι κάποιος προ ολίγου έκανε σεξ, αηδιάζεις. Τη στιγμή της πράξης, όμως, συνήθως τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου του Groningen, αυτό συμβαίνει επειδή ο σεξουαλικός ερεθισμός ξεπερνά την αντίδραση του σώματος στη βρωμιά. Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, ζήτησαν από τις γυναίκες να παρακολουθήσουν μία ερωτική ταινία, ένα αθλητικό βίντεο και ένα ουδέτερο βίντεο με ένα τρένο. Στη συνέχεια, τις προκάλεσαν να κάνουν κάποια δυσάρεστα πράγματα (όπως να πιουν ένα ποτήρι νερό με ένα έντομο μέσα). Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που παρακολούθησαν τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο, βαθμολόγησαν τις δραστηριότητες ως λιγότερο αηδιαστικές, από τις γυναίκες που παρακολούθησαν τα άλλα βίντεο. Για την ακρίβεια, κάποιες κατάφεραν να πιουν όντως από το ποτήρι με το έντομο. Προηγούμενες έρευνες έχουν ανακαλύψει το ίδιο και για τους άντρες.

Αλήθεια Νο 4: Η αγάπη κάνει καλό στα κόκαλα

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προσπάθησε να συσχετίσει το γάμο με την υγεία. Ανακάλυψε ότι αν ο άνθρωπος παντρευτεί, ειδικά μετά τα 25, έχει καλό αντίκτυπο στα κόκαλά του. Οι μελετητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ο γάμος να κάνει καλό στην υγεία. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν από τον καρκίνο, διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής πάθησης και έχουν ψυχή.

Αλήθεια Νο 5: Και οι ηλικιωμένοι κάνουν σεξ

Το σεξουαλικό ενδιαφέρον και η σεξουαλική δραστηριότητα σίγουρα φθίνουν με το πέρας και τη φθορά του χρόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι δεν το γλεντάνε. Είναι κοινό μυστικό -μάλλον- μεταξύ των γιατρών, πως οι ηλικιωμένοι κάνουν σεξ, ακόμη και μέχρι πριν μεταβούν σε τόπο χλοερό. Θες να μάθεις κι άλλη μία τραγική αλήθεια; Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ )μεταδίδονται μεταξύ των ηλικιωμένων περίπου όσο μεταξύ των εφήβων, καθώς δεν φοβούνται κάποια τυχαία εγκυμοσύνη, οπότε και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς τους γονείς σου ή τους παππούδες σου, πάρε πρώτα ένα τηλεφωνάκι καλού κακού.


Πηγή: in2life.gr

_ br />